La suspensió de pagaments de Delphi als Estats Units no afecta la fàbrica santcugatenca


  • Comparteix:

La multinacional Delphi, que té a Sant Cugat una de les dues plantes de producció a Catalunya, ha fet suspensió de pagaments als Estats Units. Aquesta mesura, que no afectarà les filials estrangeres, no es considera un primer pas cap a la fallida sinó una manera de forçar concessions dels sindicats nord-americans.

La complicada situació de General Motors, exmatriu i principal client de Delphi, i la modificació de la llei de fallides nord-americana han accelerat la decisió del primer fabricant mundial de components de l'automoció de fer suspensió de pagaments.

Tot sembla indicar, però, que aquesta mesura té com a principal i únic objectiu pressionar els sindicats a negociar reduccions de salaris, acomiadaments i pensions. El conseller delegat de Delphi, Robert Miller, ha explicat que l'empresa nord-americana 'no pot seguir arrossegant la feixuga càrrega dels actuals convenis laborals'.

Delphi, que disposa d'una plantilla mundial amb més de 180.000 empleats, pretén retallar el salari mig del treballador de 28 a 18 dòlars l'hora. i eliminar les indemnitzacions als treballadors acomiadats.

Robert Miller també ha assegurat que la suspensió de pagaments no afectarà les filials de la multinacional a l'estranger, entre les quals s'hi troba la planta que Delphi té a la nostra ciutat.
Aquesta notícia no agafa de nou els treballadors de la planta santcugatenca, ja que el passat mes d'agost la multinacional va advertir que si no arribava a un acord amb els sindicats hauria de fer suspensió de pagaments. En aquella ocasió, els representants dels treballadors van confiar que l'acord que van tancar el març amb l'empresa i el compromís d'aquesta d'invertir 60 milions d'euros al llarg del 2005 garantirien la continuïtat dels seus llocs de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.