La majoria de la plantilla de Delphi dóna suport a l'ERO negociat entre UGT i CCOO i la direcció


  • Comparteix:

L'expedient preveu paralitzar l'activitat durant 44 dies, amb el 100% del sou, i prejubilar 59 empleats

L'expedient preveu paralitzar l'activitat durant 44 dies, amb el 100% del sou, i prejubilar 59 empleats

El 62% dels treballadors de la planta santcugatenca de Delphi han donat suport a l'expedient de regulació temporal negociat entre els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, i la direcció. El preacord contempla la paralització de la fàbrica durant 44 dies, completant el subsidi d'atur fins al 100% del sou, i la prejubilació de 59 empleats.

El 62% dels 1.136 treballadors de l'empresa de components de l'automoció Delphi han donat suport a l'ERO negociat entre els principals sindicats -UGT i CCOO- i la direcció de l'empresa. El 32% de la plantilla ha votat en contra del preacord, que no comptava amb el vistiplau dels sindicats CGT i FTC, i el 4'7% de la plantilla ha votat en blanc.

El preacord, que es registrarà aquest dimecres a la Inspecció de Treball, contempla la paralització de la planta durant 44 dies fins el 31 de desembre del 2007, amb el compromís de la direcció de completar fins al 100% del sou el subsidi de desocupació durant els dies d'aplicació de l'ERO. A més, l'empresa prejubilarà 59 treballadors abans de finals d'any.

El president del comitè d'empresa de Delphi, Jordi Casas, de CCOO, s'ha mostrat molt satisfet pel contingut del preacord.

Jordi Casas

La gent ha valorat que l'acord signat és positiu. Dóna la volta a les pretensions inicials de l'empresa. Estableix mecanismes a dos anys vista que ens permetran abordar qualsevo oscil·lació del mercat i de la nostra càrrega de treball.


El pacte també preveu eliminar l'article del conveni col·lectiu que garanteix el manteniment dels llocs de treball fixos fins al 31 de desembre del 2007 i, com a contrapartida, la supressió de la doble escala salarial. Quan se superin les 118 prejubilacions, com té previst la direcció de Delphi, es tornaran a aplicar tots dos articles del conveni, sempre que hi hagi necessitat de contractar més personal.

Els 300 treballadors majors de 53 anys han quedat exclosos de l'expedient de regulació temporal perquè no es vegin afectats en la seva base reguladora de cara a una possible jubilació anticipada.

El calendari previst de l'ERO estableix que la fàbrica santcugatenca aturarà la seva activitat 12 dies fins a final d'any. Recordem que Delphi afronta una caiguda de la producció a causa del menor nombre de comandes d'Opel i Renault, principalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.