L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix signen l'acord econòmic després de mesos de negociacions


  • Comparteix:

Les dues administracions acorden les liquidacions 1992-2004, el pacte pel 2005 i obren la negociació del nou conveni a partir del 2006

Les dues administracions acorden les liquidacions 1992-2004, el pacte pel 2005 i obren la negociació del nou conveni a partir del 2006

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han acordat el pagament de les liquidacions pendents que Sant Cugat deu a Valldoreix corresponents al període 1992-2004 i han tancat el pacte econòmic-financer per l'exercici del 2005. Després de mesos de negociacions, l'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, han signat aquest dilluns l'acord, que ascendeix a un total de 2'4 milions d'euros que l'Ajuntament pagarà amb una aportació dinerària i la cessió de dos terrenys municipals ubicats en territori valldoreixenc.

Després d'un any i mig de negociacions i multitud de reunions tècniques i polítiques a tots els nivells, l'acord econòmic entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix ja és una realitat. L'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, han signat aquest dilluns el document que acorda el pagament a l'EMD de 2'4 milions d'euros en concepte de liquidacions pendents del període 1992-2004. A més, les dues administracions han tancat el pacte econòmic-financer per a l'exercici 2005 i han plantejat les bases per obrir la negociació d'un nou conveni-marc que hauria de regular les relacions econòmiques i financeres entre l'Ajuntament i l'EMD a partir del 2006.

Les dues administracions han manifestat la seva satisfacció per l'acord signat, que actualitza les relacions econòmico-financeres entre l'EMD i l'Ajuntament, fins ara regulades per un conveni -el del 1996- que es mantenia congelat. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la voluntat d'entesa de les dues parts, però ha recordat que la negociació ha estat complexa perquè les dues administracions estaven 'carregades de raó'.

Lluís Recoder

Tothom està carregat de raó. Valldoreix diu que Sant Cugat té un deute històric per les liquidacions pendents. I per Sant Cugat, el conveni econòmic és gravós perquè la població de Valldoreix ha crescut, però la de Sant Cugat encara més.


El portaveu municipal d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, també s'ha felicitat per l'acord i ha destacat el compromís de les dues administracions per posar les bases del nou conveni-marc.

De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha assegurat que l'entesa entre les dues administracions beneficia als ciutadans de tot el municipi.

Montserrat Turu

L'acord és bo per les dues administracions. Demostra que treballem pel poble i no per altres coses. A més, demostra la continuïtat de les bones relacions entre les dues entitats locals.


Amb la signatura de l'acord, l'Ajuntament reconeix un deute de 2'4 milions d'euros envers l'EMD corresponent a les liquidacions pendents de la participació de l'EMD en els recursos municipals durant el període 1992-2004. Aquest diferencial es cobrirà, principalment, amb el pagament en diner d'1'2 milions d'euros. A més, el consistori farà una transferència de capital a Valldoreix de 400.000 euros perquè l'EMD habiliti un crèdit pressupostari per les obres d'urbanització del sector de La Serreta-La Bòbila.

Per últim, l'Ajuntament adjudicarà a l'EMD dos terrenys municipals ubicats a Valldoreix per un valor total de 774.000 euros. La primera parcel·la, amb 1.800 metres quadrats de zona verda i 2.000 d'equipaments, està situada al passeig del Nard, mentre que la segona inclou l'edificació patrimonial coneguda com a Castell de Canals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.