Una vivenda nova a Sant Cugat costa, de mitjana, 355.000 euros, menys que a Barcelona ciutat


  • Comparteix:

La consultora Aguirre Newman preveu una contenció de la pujada dels preus i una reducció de les dimensions dels pisos

La consultora Aguirre Newman preveu una contenció de la pujada dels preus i una reducció de les dimensions dels pisos

El preu mitjà de la vivenda nova a Sant Cugat és de 3.624 euros per metre quadrat, lluny dels més de 6.000 euros de la ciutat de Barcelona i en sintonia amb la mitjana dels municipis de la corona metropolitana. Així es desprén de l'estudi que ha realitzat la consultora immobiliària Aguirre Newman, que preveu una contenció en la pujada de preus en els propers mesos, principalment perquè les dimensions dels habitatges tendiran a la baixa.

Una vivenda nova a Sant Cugat costa, de mitjana, 354.730 euros. Aquesta xifra està lleugerament per sota de la mitjana dels municipis de la primera corona metropolitana i és molt inferior al preu de la vivenda de nova construcció a Barcelona, que actualment ascendeix a 560.000 euros. Aquestes són algunes de les dades que recull un estudi realitzat per la consultora immobiliària Aguirre Newman i que data d'octubre del 2005.

El director del departament d'anàlisi de la consultora, Javier Sarrado, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que els pisos nous a la ciutat de Barcelona són més cars que al seu entorn perquè la superfície edificable a la capital catalana pràcticament s'ha exhaurit. Sant Cugat és receptora, segons Sarrado, d'una part de la demanda que Barcelona 'expulsa' del seu terme municipal i que correspon, sovint, a matrimonis o parelles joves.

Javier Sarrado

A Sant Cugat es detecta l'efecte expulsió pels preus molt elevats a Barcelona. Això crear una tipologia de la demanda de matrimonis joves i amb pocs fills.


Sant Cugat és la segona ciutat de la corona metropolitana on hi ha més oferta de vivenda de nova construcció. Només tres municipis d'aquesta àrea -L'Hospitalet del Llobregat, Badalona i la nostra ciutat- concentren el 75% de l'oferta total.

Per als propers 12 mesos, Aguirre Newman preveu una contenció en la pujada dels preus de la vivenda nova. La consultora pronostica un increment d'un 10% a la ciutat de Barcelona i d'entre un 10 i un 15% a Sant Cugat i la primera corona metropolitana. La contenció de preus anirà acompanyada d'una reducció en les dimensions dels habitatges, que servirà per eixugar parcialment l'impacte de l'augment de preus.

Javier Sarrado

Continuarà la tendència a la reducció de la superfície mitjana de les vivendes. A Sant Cugat, la mitjana és de 98 metres quadrats. Això compensarà una mica l'impacte de la pujada de preus. Preveiem un augment inferior del preu final de la vivenda.


El volum d'activitat del sector de la construcció immobiliària a Sant Cugat continua creixent a un ritme superior al de la ciutat de Barcelona, tot i que per sota de la mitjana catalana. A la nostra ciutat, en el que portem d'any s'ha iniciat la construcció de 7'7 habitatges per cada 1.000 habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.