El PSC proposa un pressupost alternatiu per evitar vendre patrimoni immobiliari


  • Comparteix:

Els socialistes estan en contra de fer una operació financera a través de Promusa

Els socialistes estan en contra de fer una operació financera a través de Promusa

El PSC ha presentat un pressupost municipal alternatiu amb l'objectiu d'evitar les operacions de venda de patrimoni immobiliari per finançar part de les inversions. El grup socialista proposa convertir en plurianuals alguns dels projectes previstos, aprofitar el superàvit pressupostat i augmentar l'endeutament per obtenir els recursos necessaris per finançar el pressupost d'inversió dissenyat per l'equip de govern.

El PSC ha presentat al·legacions als pressupostos municipals del 2006 i ha proposat públicament una proposta alternativa de pressupost que, segons els socialistes, permetria finançar la totalitat de les inversions previstes per l'equip de govern -67 projectes- sense assumir riscos financers ni jurídics.

En concret, el grup socialista es mostra contrari a realitzar cap operació financera a través de Promusa i considera que aquesta opció podria posar en perill el finançament de les inversions pressupostades, que ascendeixen a uns 30 milions d'euros. Així ho ha dit el regidor socialista Pau Calsamiglia.

Pau Calsamiglia

És desplaçar a Promusa la càrrega de finançament que hauria de tenir l'Ajuntament. Però Promusa no té recursos propis ni acumula patrimoni, per tant no podria endeutar-se. Ens preocupa que una possible insolvència de Promusa deixés penjat el pressupost d'inversió.


Per compensar la pèrdua de recursos que comportaria l'eliminació d'aquesta operació financera, el PSC proposa desplaçar a l'exercici 2007 les inversions previstes per als projectes bianuals, una mesura que segons els càlculs del PSC alliberaria 8 milions d'euros del pressupost del 2006. A més, Calsamiglia creu convenient aprofitar els 3 milions d'euros de superàvit pressupostat, augmentar l'endeutament i vendre patrimoni urbanístic, tot això a canvi de no vendre patrimoni immobiliari municipal.

Pau Calsamiglia

Utilitzant la possibilitat que ens permet traslladar 8 milions a l'any 2007, més el superàvit pressupostat de 3 milions, i augmentar l'endeutament i la venda de patrimoni urbanístic, serviria per no vendre patrimoni immobiliari.


El pressupost alternatiu del PSC manté tots els projectes d'inversió dissenyats per l'equip de govern i genera una inversió addicional d'1'2 milions d'euros que es destinaria a construir dues escoles bressol, equipaments a La Floresta, la piscina de Mira-sol i un local social al barri de Sant Francesc, al sector de l'Anònima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.