Neix un consorci comarcal per coordinar les polítiques d'ocupació i promoció econòmica


  • Comparteix:

Jordi Joly valora positivament la iniciativa però es mostra prudent a l'hora de valorar la seva possible eficàcia

Jordi Joly valora positivament la iniciativa però es mostra prudent a l'hora de valorar la seva possible eficàcia

Sant Cugat formarà part del nou consorci comarcal per al foment de l'ocupació i la promoció econòmica, que ha acordat crear el consell d'alcaldes del Vallès Occidental. Aquest organisme, format pels ajuntaments, els sindicats i les patronals de la demarcació, co-decidirà amb la Generalitat l'assignació de recursos per a les polítiques de creació d'ocupació i d'augment de la competitivitat empresarial.

El consorci comarcal és una conseqüència de la decisió del govern català de descentralitzar el Servei d'Ocupació de Catalunya per tal d'apropar-lo més a les necessitats del territori. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, veu amb bons ulls la iniciativa tot i que s'ha mostrat prudent a l'hora de fer una valoració sobre la seva eficàcia.

Jordi Joly

Celebro que hagi arrencat amb força, però el temps dirà si el resultat és bo. Esperem que el consorci millori els recursos de l'Ajuntament de Sant Cugat per fer polítiques d'ocupació i promoció econòmica.


Joly ha explicat també que el consorci comarcal neix amb la voluntat de convertir-se en un agent territorial que aplegui els ajuntaments, els sindicats i les patronals de la demarcació i co-decideixi amb el govern de la Generalitat l'assignació de recursos per implementar polítiques de creació d'ocupació i promoció econòmica.

Jordi Joly

El consorci tindrà més autonomia per codecidir amb la Generalitat la distribució dels recursos per fomentar l'ocupació i la promoció econòmica a la comarca.


Un cop feta l'aprovació d'aquest consorci al consell d'alcaldes del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'Ajuntament de Sant Cugat haurà de formalitzar la seva integració a l'organisme en un ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.