Catalana Occident reuneix en un museu els seus 140 anys d'història


  • Comparteix:

L'exposició consta de 300 peces originals, entre fulletons, documents i màquines antigues

L'exposició consta de 300 peces originals, entre fulletons, documents i màquines antigues

Un museu repassa els 140 anys d'història del grup assegurador Catalana Occident, amb seu a Sant Cugat. L'exposició, que consta de 300 peces entre fulletons, plaques, màquines antigues i fotografies, es pot visitar mitjançant cites concertades.

Una màquina de calcular de la companyia de principis del segle vint, els primers llibres de comptabilitat i d'actes -que daten del 1864- i altres documents originals formen part del material del museu, que s'ha instal·lat a la seu de Catalana Occident situada a la nostra ciutat.

Entre les peces exposades, hi ha també algunes pòlisses de l'any 1890, la transcripció original d'una conferència de José Maria Delás pronunciada el 1946 i documentació relativa a la inauguració de la seu central de Sant Cugat.

El material procedeix de les més diverses fonts, entre les que hi ha les aportacions de treballadors jubilats o en actiu, institucions i antiquaris. El museu, que disposa en total d'un fons de 600 peces tot i que només en mostra la meitat, pretén resumir en un petit espai una trajectòria de més de 140 anys d'història i retre un homenatge a tots els empleats que, durant tantes dècades, han passat per la companyia.

El museu de Catalana Occident es pot visitar mitjançant cites concertades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.