Unió de Pagesos es manifesta davant el centre logístic de Danone per reclamar un preu digne per la llet


  • Comparteix:

La pressió policial ha portat als manifestants a acabar amb la protesta tot i que han anunciat noves accions aquest mateix dimecres

La pressió policial ha portat als manifestants a acabar amb la protesta tot i que han anunciat noves accions aquest mateix dimecres

Mig centenar de persones s'han manifestat aquest dimarts al polígon Can Sant Joan davant l'empresa Salvesen Logística, que acull el centre logístic de Danone. L'objectiu de la protesta, convocada per Unió de Pagesos, ha estat exigir a la indústria làctia que pagui el mateix preu pel litre de llet que l'any passat i no apliqui més rebaixes 'injustificades'. Des d'Unió de Pagesos anuncien noves mobilitzacions a partir d'aquest mateix dimecres.

A partir de migdia, els manifestants han bloquejat amb vehicles els accessos d'aquest centre, impedint així l'entrada i sortida de camions que transportessin productes Danone.

Amb aquesta acció, el sindicat volia exigir a les indústries làcties com Danone que deixin d'aplicar el que qualifiquen de 'rebaixes injustificades' al preu de la llet i els paguin el mateix que l'any passat, és a dir, 0,33 euros/litre.

I és que segons ha explicat el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, a partir del mes de gener diverses empreses han començat a aplicar una nova rebaixa de 3 cèntims que no és justificable, i que d'altres empreses tenen previst també aplicar en els propers mesos.

Joan Caball

Ja que elles impedeixen que nosaltres puguem vendre amb un preu digne, nosaltres volem impedir avui aquí que ells puguin portar els seus productes al consumidor, que si no troba productes Danone en pot comprar d'altres marques


Des del sindicat demanen que es garanteixi un preu mínim per la llet que cobreixi els costos de producció, i remarquen que el sector està passant per una situació 'greu' que coincideix, a més, amb un Pla de Reestructuració que pot acabar suposant un abandonament massiu d'aquesta activitat.

Finalment però, i després de 3 hores, els manifestants han abandonat la protesta davant un ultimàtum de la policia estatal, que els ha dit que si no desbloquejaven voluntàriament l'accés al centre, retirarien els vehicles per la força. El responsable nacional del sector lleter d'Unió de Pagesos, Joan Guitart, ha assegurat però que la reivindicació continuarà fins que assoleixin el seu objectiu.

Joan Guitart

Per avui aixequem la protesta però això segueix, no desistim i seguirem fent més actes i defensant allò que pensem que és just


De moment, els actes continuaran aquest dimecres a Barcelona, davant les oficines de Danone, on a les dotze del migdia hi ha prevista una reunió entre representants d'Unió de Pagesos i responsables d'aquesta empresa de productes làctics.

Des del sector també apunten la necessitat de poder arribar a un acord amb les indústries pel que fa a la política de preus, tot i que la prioritat és ara recuperar els 3 cèntims perduts des de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.