RTVE preveu acomiadar uns 400 treballadors del centre territorial de Sant Cugat i de Ràdio 4


  • Comparteix:

El pla de sanejament de RTVE preveu acomiadar uns 400 treballadors de TVE a Sant Cugat i Ràdio 4. La direcció de l'ens públic i la SEPI han comunicat aquest divendres als sindicats la seva voluntat de reduir un 44% la plantilla total de l'ens, el que es traduiria en més de 3.100 acomiadaments a tot l'Estat.

El pla de sanejament de RTVE ja té xifres d'acomiadaments. Las direcció de l'ens i la 'Sociedad Española de Participaciones Industriales' (SEPI) han comunicat aquest divendres als sindicats majoritaris la voluntat de reduir la plantilla de RTVE en més de 3.100 treballadors, 400 d'ells a Catalunya, mitjançant jubilacions anticipades i baixes incentivades, que serien pactades amb els representants dels treballadors.

En total, més del 40% del personal fix o amb contracte indefinit quedaria afectat, una mesura que la direcció justifica per tornar l'eficiència perduda a l'ens públic, que acumula un deute de més de 7.500 milions d'euros. Així ho ha dit el president de la SEPI, Enrique Martínez Robles.

Marcel Camacho

Això no és sanejar el servei públic, sinó liquidar-lo. Aquest govern, si segueix així, farà el mateix que han intentat altres: acabar amb el servei públic i entregar-lo al sector privat.


Els sindicats han rebut amb dures crítiques l'anunci d'acomiadaments i han acusat el govern espanyol d'incomplir la seva paraula sobre la seva voluntat de trobar una solució negociada. El representant de CC.OO., Marcel Camacho, denuncia que l'executiu pretén 'liquidar i privatitzar' l'ens públic.

Enrique Martínez Robles

Aquesta és la proposta de plantilla adequada per reorganitzar TVE, perquè sigui capaç de prestar un servei públic de manera eficient.


Un grup de treballadors del centre territorial de TVE a Sant Cugat s'han concentrat aquest divendres davant la seu del PSC i s'han entrevistat amb el secretari d'Organització del partit. Els empleats de Ràdio 4 també s'han concentrat al Passeig de Gràcia per exigir que l'emissora no tanqui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.