Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola crearan abans de l'estiu el Consorci de la B-30 per potenciar el teixit econòmic d'aquest entorn


  • Comparteix:

Algunes de les accions seran la creacó d'una marca conjunta i la millora dels parcs empresarials

Algunes de les accions seran la creacó d'una marca conjunta i la millora dels parcs empresarials

Els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola estan ultimant els detalls per la creació d'un consorci de la B-30. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es concretarà com a màxim abans de l'estiu, és coordinar accions conjuntes per promoure el desenvolupament del teixit econòmic i empresarial d'aquesta zona. Entre les actuacions previstes hi ha la creació d'una marca conjunta, la millora dels parcs econòmics o la millora de la mobilitat.

Des de ja fa temps, les 3 ciutats treballen per promoure conjuntament el corredor de la B-30, on la gran implantació d'empreses multinacionals i de valor afegit converteixen aquest sector en un de gran dinamisme econòmic i social a Catalunya.

Ara, aquesta col·laboració fa un pas més cap a la creació d'un Consorci de la B-30, que podria constituir-se oficialment abans d'aquest estiu. L'objectiu és impulsar el creixement econòmic, millorar la qualitat de vida de les persones amb la creació de nous llocs de treball, impulsar la qualitat en la prestació de serveis o promocionar el territori a l'exterior. Pel que fa a accions concretes, algunes de les propostes passen per crear una marca conjunta o millorar els parcs empresarials i la mobilitat a la zona.

Per a l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, la voluntat dels tres municipis sumada a la col·laboració d'altres administracions com la Diputació de Barcelona i la Generalitat, dels agents empresarials i del món universitari han de garantir l'èxit del projecte.

Lluís Recoder

Tenim la voluntat dels 3 municipis, que de ben segur, amb la col·laboració d'altres administracions, de les empreses i de la universitat han de fer que aquesta aliança sigui invencible


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, que ha remarcat la voluntat d'obertura de la proposta, assegurant que no està tancada a d'altres municipis que estiguin al voltant d'aquest eix.

Antoni Morral

Des d'aquesta privilegiada ubicació estratègica, amb un gran potencial per desenvolupar i donar un valor afegit al territori, comencem a treballar els 3 municipis però també estenem la mà a d'altres poblacions de l'eix B-30


De la seva banda, l'alcaldessa de Rubí ha explicat que aquest és un moment propici per engegar iniciatives com aquesta i ha assegurat que el futur consorci ha de servir també per ajudar a consolidar la identitat pròpia d'aquest territori. Escoltem Carme Garcia.

Carme Garcia

El territori comença a tenir identitat pròpia i això ens pot ajudar a consolidar-la. Demanarem la complicitat al teixit industrial, a les associacions d'empresaris, als sindicats i a les administracions


Tots 3 alcaldes s'han felicitat d'aquesta voluntat de col·laboració entre 3 equip de govern de colors polítics diferents i han apuntat que la unió entre tots els ha de servir també fer de 'lobbie' per reivindicar qüestions com millors infraestructures i més transport públic.

i han avançat que la voluntat és 'anar avançant poc a poc i de forma totalment consensuada'. De moment, també han remarcat que no es crearà una infraestructura concreta per al futur consorci sinó que s'utilitzaran les infraestrcutures dels 3 ajuntaments i s'anirà repartint la feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.