Govern i oposició discrepen sobre l'eficiència de la gestió econòmica en el tancament de l'exercici 2005


  • Comparteix:

L'equip de govern i els grups de l'oposició discrepen sobre l'eficiència de la gestió econòmica municipal en el debat sobre el tancament de l'exercici 2005. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, defensa els nivells de recaptació tributària que s'han aconseguit des del 2001 i fins l'any passat. Els grups d'esquerra a l'oposició, en canvi, consideren que encara hi ha massa quantitats incobrades i qüestionen la sostenibilitat econòmica del model de ciutat.

El debat sobre la liquidació del pressupost municipal del 2005 ha servit, aquest dilluns, per escenificar un nou enfrontament entre l'equip de govern i l'oposició pel que fa a la gestió econòmica dels últims anys i, especialment, la recaptació d'impostos.

El titular de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha dit que el traspàs a la Diputació de Barcelona de la gestió tributària municipal, aprovada l'any passat, s'ha fet 'amb bona nota' i ha defensat els nivells de recaptació obtinguts pel concessionari FS a través d'Impulsis. Joly ha traduït en xifres el que considera una 'alta execució dels ingressos'.

Jordi Joly

En capítol I (IBI, IAE, vehicles, plusvàlues) hem augmentat la recaptació en 12 punts. Des del 2001 fins avui, acumulat, hem cobrat el 94%. En l'IBI, hem recaptat el 93% el 2005.


El grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV-EA, han reconegut que els nivells de recaptació del 2005 han millorat respecte a exercicis anteriors i han reiterat la seva satisfacció per la transferència a la Diputació de la gestió tributària. Socialistes i ecosocialistes han estat molt crítics, però, pel que fa a la 'baixa' execució de la despesa en alguns capítols 'de caràcter social' i han qualificat d'insostenible un model econòmic en què creix més la despesa que l'ingrés.

El regidor del PSC Pau Calsamiglia ha enumerat així les crítiques del seu grup als pressupostos del 2005, un cop feta la liquidació.

Pau Calsamiglia

Ens preocupa la sostenibilitat financera, la creixent privatització de serveis, la ineficàcia en la gestió de les inversions, la venda de patrimoni i el pendent de cobrament.


La liquidació del 2005 es votarà en un ple municipal el proper mes de setembre, després del debat sobre els comptes generals de l'exercici passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.