Signat l'acord econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder i la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, han signat aquest divendres l'acord econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix. El conveni regularà les relacions econòmiques entre els dos territoris durant els propers quatre anys. L'acord es prorrogable anualment a partir del 2010.

La base del nou conveni són les participacions de Valldoreix en la despesa de Sant Cugat establertes en el pacte del 2005. Segons les dues administracions, l'acord simplifica els tràmits i incorpora automatismes per agilitzar la relació econòmica entre els dos territoris. En el conveni, s'evita la concreció de partides i conceptes de despeses. A més, també s'eviten el càlcul dels costos dels serveis que ofereix el consistori a Valldoreix per impedir possibles subjectivitats en la seva valoració.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, valora el contingut de l'acord.

Lluís Recoder

L'acord es fonamenta en automatismes, cosa que facilitarà la feina als interventors.


L'acord estipula la participació de Valldoreix en els ingressos de Sant Cugat. En l'impost de béns immobles (IBI) i en l'impost d'activitats econòmiques (IAE), es contemplaran les quotes reals liquidades. Pel que fa a les taxes de vehicles, empreses de serveis i en la participació d'ingressos de l'estat (PIE), s'estipularà la participació de Valldoreix segons el pes demogràfic del territori en el conjunt del municipi.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, destaca la simplifació de tràmits entre les dues administracions.

Montserrat Turu

Hem actualitzat els imports i hem simplificat els tràmits entre les dues administracions.


La vigència del conveni és de 4 anys. L'acord es prorrogable anualment a partir del 2010. En cas de revisió del conveni, es mantindria vigent el signat aquest divendres fins a un nou pacte.

El conveni contempla dues reunions anuals entre els interventors de les dues administracions. Una de les trobades tindrà lloc abans de l'aprovació del pressupost municipal. L'altra reunió se celebrarà després de la liquidació pressupostària i abans del 30 de juny de l'any en curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.