El ple de dilluns aprovarà la creació del nou Institut Municipal d'Economia i Societat de la Informació


  • Comparteix:

El ple municipal de dilluns aprovarà definitivament la creació de l'Institut Municipal d'Economia i Societat de la Informació. Aquest nou ens, que neix de la suma de tres organitzacions anteriors, pretén simplificar l'estructura administrativa, fer més transparent la gestió i augmentar l'eficàcia i l'eficiència de l'administració. El ple també aprovarà inicialment les ordenances fiscals del 2007, que incrementen un 3'5% de mitjana les taxes i impostos municipals.

El nou institut agruparà l'Organisme Municipal de Gestió Tributària, que està gestionat per la Diputació de Barcelona, i les societats de Promoció Econòmica i Sant Cugat Obert, que es liquidaran. L'objectiu és optimitzar la gestió dels recursos municipals, vetllar per la sostenibilitat financera de la ciutat i impulsar la societat del coneixement. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, diu que el nou institut permetrà planificar millor la gestió pública, més enllà del dia a dia.

Jordi Joly

El dia a dia se'ns menja i cal que l'Institut es dediqui a pensar i avaluar, més enllà d'apagar focs.


Segons Joly, l'institut s'emmarca en el programa Sant Cugat Eficient, que persegueix augmentar l'eficàcia i eficiència de la gestió municipal. Des de l'Oficina de Gestió Estratègica es planificarà i controlarà la despesa i es treballarà amb indicadors, que permetran avaluar el grau d'acompliment dels objectius marcats per l'equip de govern. L'àrea de Societat de la Informació i Promoció Econòmica treballarà de forma conjunta per dinamitzar la relació amb les empreses i fomentar la innovació i l'accés a les noves tecnologies.

La regidora de Societat de la Informació, Marta Subirà, ha dit que la creació de l'institut culmina el camí de col·laboració que des de l'inici del mandat han mantingut els àmbits de Promoció Econòmica i Societat de la Informació. Segons Subirà, el nou ens es convertirà en un institut de recerca i desenvolupament.

Marta Subirà

La fusió de Promoció Econòmica i Societat de la Informació era inevitable. Estem contents de què s'hagi produït en el marc de l'Institut, que serà un institut de recerca i desenvolupament.


El titular de l'àrea econòmica de l'Ajuntament, Jordi Joly, ha explicat que la creació del nou institut i el traspàs a la Diputació de la gestió tributària permetran estalviar costos d'uns 600.000 euros.

D'altra banda, el ple de dilluns també aprovarà inicialment les ordenances fiscals del 2007, que incrementaran les taxes i els impostos municipals un 3'5% de mitjana, l'equivalent a la previsió de l'IPC per a l'any vinent. Les ordenances no presenten canvis destacables, tret d'una lleugera ampliació de la màxima bonificació de l'IBI per a les famílies nombroses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.