L'Ajuntament aprova pujar un 3'5% l'IBI i la resta d'impostos i taxes per al 2007


  • Comparteix:

PSC i ICV-EA qualifiquen les ordenances de 'continuïstes' i demanen que se situï l'IBI al nivell adequat després de la revisió cadastral

PSC i ICV-EA qualifiquen les ordenances de 'continuïstes' i demanen que se situï l'IBI al nivell adequat després de la revisió cadastral

L'Impost sobre Béns Immobles (IBI) s'incrementarà un 3'5% l'any vinent i es continuaran bonificant les quotes que superin la previsió de l'IPC per minimitzar l'impacte de la revisió cadastral feta en l'exercici anterior. Així consta en les ordenances fiscals per al 2007, aprovades inicialment al ple de dilluns. Des de l'oposició, el PSC ha criticat que es continuïn aplicant bonificacions i ha qualificat de 'poruga' la política fiscal de l'equip de govern.

L'IBI s'incrementarà un 3'5%, l'equivalent a la previsió de l'IPC per a l'any vinent. Com ja va passar en l'exercici anterior, les quotes que superin aquest increment es bonificaran. D'aquesta manera l'equip de govern pretén continuar minimitzant l'impacte de la revisió cadastral que es va fer l'any passat, i que va incrementar el valor de les propietats immobiliàries arreu del municipi. Per evitar que aquesta actualització disparés l'IBI, l'àrea d'Economia va decidir aplicar les bonificacions durant el màxim de tres exercicis que permet la legislació.

Des de l'oposició, el PSC ha qualificat la política fiscal de l'equip de govern de 'poruga' i ha criticat el manteniment de les bonificacions de l'IBI. Segons el regidor socialista Pau Calsamíglia, aquesta mesura 'desnaturalitza' els efectes de la revisió cadastral, perquè l'augment del valor de les propietats no va acompanyat d'un increment proporcional de l'IBI.

Pau Calsamiglia

Posant un topall, es desnaturalitza la revisió cadastral. Fer-ho el primer any per por a ferir sensibilitrats fiscals, ho entenc. Però per segon any consecutiu, no ho accepto.


El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jordi Joly, ha defensat el sistema de bonificacions de l'IBI i ha recordat que es va establir després d'un intens treball d'anàlisi i simulació, amb l'objectiu d'evitar tocar el tipus impositiu per no produir desequilibris importants. Joly ha contestat les crítiques del PSC i ha acusat els socialistes de voler augmentar la pressió fiscal.

Jordi Joly

Si 'poruc' vol dir solucionar els problemes fent pagar més els ciutadans, sí, som porucs. Nosaltres no volem gravar més la propietat, que és el que vostès plantegen.


ICV-EA també ha reclamat que se situï l'IBI 'al nivell adequat' després de la revisió cadastral i ha reiterat que consideren injust que es bonifiqui a les famílies nombroses només per ser-ho, i sense tenir en compte altres criteris com la renda. Els ecosocialistes han reclamat una fiscalitat ecològica i que s'augmenti la taxa de residus comercial per cobrir una part del cost de l'eliminació dels residus que generen els comerços.

El PP, de la seva banda, ha donat suport a les ordenances fiscals per al 2007, que ara entren en fase d'informació pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.