L'EMD de Valldoreix amplia un 10% el seu pressupost després de la liquidació del pressupost de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix ha ampliat en més de mig milió d'euros el seu pressupost per al 2006, gràcies a l'augment de l'aportació de l'Ajuntament de Sant Cugat després de la liquidació del pressupost municipal. Els ingressos addicionals, que suposen prop d'un 10% del pressupost de l'EMD, es dedicaran a millorar la situació laboral de la plantilla de l'EMD, a asfaltar alguns carrers i a un crèdit que es demanaria en cas d'haver d'iniciar el pagament de la retirada de les línies d'alta tensió, entre d'altres.

La Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra de l'oposició de CiU i PP, una ampliació del pressupost de 540.000 euros. Aquesta quantitat, que suposa prop d'una desena part del pressupost de l'EMD per al 2006, prové dels majors ingressos derivats de la liquidació del pressupost de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Els ingressos addicionals es dedicaran a millorar la qualificació del personal de l'EMD, a completar les obres d'arranjament de la seu de l'Entitat, al CEIP Ferran i Clua i a arranjar alguns carrers, entre d'altres. També es reservaran 100.000 euros per un crèdit que es demanaria en cas d'haver d'iniciar en aquest exercici el pagament de la retirada de les línies d'alta tensió.

El vocal d'Economia i Hisenda de l'EMD, Joan Gaya, ha defensat aquesta ampliació pressupostària i s'ha defensat així de les crítiques de l'oposició, que han demanat 'austeritat' i contenció en la despesa.

Joan Gaya

Potser vostès volen austeritat perquè no fem res. Fer coses val diners, i nosaltres els gastarem. No ens aturarem.


Gaya ha recordat que l'endeutament de l'EMD és pràcticament inexistent i ha assegurat que el que no és acceptable és acabar l'exercici amb superàvit, com va fer l'anterior govern de CiU.

Des de l'oposició, el vocal de CiU Marc Monells ha censurat la suposada tendència a 'engreixar l'estructura de personal' i ha fet una crida a l'austeritat.

Marc Monells

Seria bon moment per fer política econòmica austera. Els projectes grossos encara estan per arribar. Si ens carreguem d'estructura i ens gastem els ingressos, no tindrem inversió.


El vocal del PP, Josep Maria Canals, també ha criticat l'augment de l'estructura de personal i ha demanat una distribució més 'racional' de la despesa.

L'ampliació pressupostària preveu destinar 40.000 euros a millorar la classificació professional de 10 treballadors de l'EMD. En aquest punt, el PP ha votat a favor i CiU s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.