Una delegació de Tuníssia visita Sant Cugat per conèixer el servei d'autoempresa del SOM


  • Comparteix:

Una delegació de l'Agència Nacional per a l'Ocupació i el Treball Independent de Tuníssia ha visitat aquest dimecres Sant Cugat per conèixer el funcionament del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). Durant la trobada, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que l'any 2005 el servei d'autoempresa del SOM va ajudar a crear 30 negocis, que han generat un total de 72 llocs de treball.

La delegació tunissiana, que ja ha visitat Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, està formada per sis tècnics que treballen en l'àmbit de la microempresa, el treball independent i la formació d'emprenedors. Els responsables del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) de Sant Cugat han explicat el funcionament d'aquest servei, especialment pel que fa a la creació de microempreses.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha aprofitat per fer balanç d'aquest servei.

Toni Ramon

Ens visiten per conèixer bàsicament el servei d'autoempresa. En els últims 2 anys hem rebut 1.900 consultes. Durant el 2005 s'han creat 30 empreses, que han generat 72 llocs de treball.


La visita de la delegació tunissiana està promoguda per un projecte de la Fundació Centre d'Iniciatives i Recerques Europees de la Mediterrània (CIREM), que té per objectiu millorar la qualitat dels serveis públics d'ocupació a Tunis. Una de les responsables del projecte del CIREM, Àfrica Cardona, explica els objectius de la visita.

Àfrica Cardona

El govern tunissià realitza projectes d'intercanvi amb altres experiències europees on es promogui el treball independent. Ens interessa venir per veure les polítiques de promoció de l'autoocupació i la creació de microempreses.


La delegació tunissiana també ha aprofitat la seva estada a Sant Cugat per visitar la Casa dels Oficis de Can Ribas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.