El Vallès Occidental crea el primer consorci per descentralitzar les polítiques d'ocupació i promoció econòmica a la comarca


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà capacitat d'incidir en les polítiques d'ocupació i promoció econòmica del Vallès Occidental gràcies a la creació d'un consorci comarcal que descentralitzarà les competències del Servei d'Ocupació de Catalunya. El consorci, que és el primer que es crea a Catalunya juntament amb el d'Hospitalet de Llobregat, està integrat per la Generalitat, els 23 ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal, els sindicats UGT i CCOO, les patronals CIESC i Cecot.

El consorci neix amb la voluntat d'acostar al màxim les polítiques ocupacionals a l'entorn on s'han de desenvolupar. El conseller de Treball de la Generalitat, Jordi Valls, ha explicat que la Generalitat pretén així oferir una atenció 'molt més personalitzada', impulsar estratègies compartides i implicar tots els agents econòmics i socials de la comarca.

La creació del consorci respon al procés de descentralització del Servei d'Ocupació de Catalunya. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat, Toni Ramon, considera que aquest procés afavoreix els 23 ajuntaments del Vallès Occidental i els agents econòmics i socials del territori, que podran codecidir en matèria de polítiques d'ocupació i promoció econòmica.

Toni Ramon

Unifiquem el treball de les polítiques d'ocupació i promoció econòmica. Això ens afavoreix, perquè directaments els agents econòmics i els ajuntaments del territori podrem codecidir.


Els objectius del consorci són el foment dels programes i serveis adreçats a millorar l'ocupabilitat i qualificació de les persones, així com analitzar les necessitats de la comarca en aquests àmbits. Toni Ramon enumera les principals línies de treball del nou organisme.

Toni Ramon

Donar suport a les PIMEs, formar el capital humà treballant amb els departaments de recursos humans de les empreses i formar la població en atur.


El nou consorci estarà presidit durant el primer any per l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, mentre que l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ocuparà la vicepresidència. El segon any de funcionament s'alternarà la presidència.

Sant Cugat tindrà representació al plenari del consorci i treballarà sectorialment en una secció formada també per Rubí i Castellbisbal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.