El ple rebutja les al·legacions d'ICV-EA i aprova definitivament les ordenances fiscals per al 2007


  • Comparteix:

El ple de l'Ajuntament ha aprovat definitivament les ordenances fiscals per al 2007, que preveuen una pujada del 3'5% en l'IBI i la resta d'impostos i taxes. Els vots de l'equip de govern i el PP han rebutjat les al·legacions d'ICV-EA, que proposaven introduir bonificacions en funció de la renda i del valor cadastral de les vivendes.

El ple ha rebutjat també la proposta d'al·legacions d'una particular, que demanava una rebaixa en la taxa de residus comercial per a les activitats econòmiques que no generen brossa.

De la seva banda, ICV-EA ha reiterat la seva oposició a les bonificacions en l'IBI per a les famílies nombroses. Els ecosocialistes rebutgen els descomptes si només atenen a aquest criteri, i no al factor de la renda. El portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix, aposta per bonificar o subvencionar l'IBI de les famílies que tenen més dificultats per pagar-lo.

Xavier Boix

Es pot subvencionar en funció del valor cadastral o la renda a les persones que tenen dificultats per pagar l'IBI.


Des de l'equip de govern, tant CiU com ERC han defensat les bonificacions en l'IBI per a famílies nombroses, que poden arribar com a màxim als 325 euros. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, rebutja les propostes fiscals d'ICV-EA perquè, segons diu, instaurarien un sistema desigual.

Jordi Joly

Subvencionar directament l'IBI a través de la subvenció personal és molt atrevit i és dubtós que compleixi criteris d'igualtat.


El PSC ha reiterat el seu desacord amb les bonificacions de l'IBI, que segons diuen desvirtuen l'esperit de la revisió cadastral que es va fer en l'exercici passat. El PP, de la seva banda, ha rebutjat les al·legacions d'ICV-EA.

D'altra banda, el ple ha aprovat els comptes generals del 2005. Des de l'oposició, PSC i ICV han tornat a denunciar l'escàs nivell recaptatori i les partides pendents de gastar d'exercicis anteriors. El titular d'Economia, Jordi Joly, ha defensat el sistema recaptatori i el model de comptabilitat de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.