L'oposició troba a faltar inversions als districtes i qualifica els pressupostos d'electoralistes


  • Comparteix:

Els grups de l'oposició rebutgen els pressupostos municipals del 2007 aprovats per l'equip de govern perquè els consideren continuïstes, propagandístics i insuficients. PSC, ICV-EA i PP troben a faltar inversions importants als districtes i alerten d'un possible desequilibri territorial. Des de l'equip de govern consideren, en canvi, que els pressupostos responen a un bon model de ciutat i són clarament socials.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha defensat els comptes per al 2007 i ha indicat que responen als criteris de rigorositat, prudència i certesa. Joly assegura que l'equip de govern ha dissenyat uns pressupostos amb una clara sensibilitat social i que atenen necessitats tan importants com l'accés a l'habitatge.

Jordi Joly

Els accents del pressupost van a les polítiques socials i per a les persones. Més del 50% de la despesa es destina a habitatge públic.


En la mateixa línia s'han expressat des d'ERC, socis del govern municipal. El regidor Enric Tomàs ha posat l'èmfasi en la importància de les Polítiques Socials i ha qualificat els últims pressupostos d'aquest mandat d'il·lusionants.

Enric Tomàs

Els pressupostos il·lusionen. Hi ha projectes engrescadors que finalitzaran en el proper mandat i qui governi a partir de llavors podrà desenvolupar-los.


L'oposició, en canvi, ha suspès el projecte de pressupostos presentat pel govern municipal. El PSC ha trobat a faltar partides importants i ha dit que per a l'equip de govern l'aprovació dels pressupostos és un simple tràmit. El regidor socialista Pau Calsamiglia ha qualificat el projecte de continuïsta, insostenible i propagandístic, i ha posat en dubte l'execució de la inversió prevista.

Pau Calsamiglia

És un pressupost buit d'idees, d'un govern que sap fer propaganda però no governar. No han estat capaços de mostrar un projecte ambiciós.


Des d'ICV, el portaveu Xavier Boix ha preguntat per algunes inversions no incloses al document, com la piscina de Mira-sol, l'arranjament del Casal de la Floresta o les contribucions especials de la urbanització de les Planes. Boix assegura que aquests pressupostos no resolen la manca d'equipaments que pateix la ciutat.

Xavier Boix

Sant Cugat és encara deficitària en equipaments i aquest pressupost segueix posant 'pegats'. No dóna resposta a qüestions en què tots estem d'acord.


El PP també ha censurat el projecte de pressupostos i ha denunciat que respon més als interessos polítics de CiU i ERC que a les necessitats reals de la ciutat. El regidor Rafael Enríquez considera, a més, que el document presentat per l'equip de govern és electoralista.

Rafael Enríquez

Vostès van fer la feina amb un any d'antel·lació per evitar l'acusació d'electoralistes. Però ho són, perquè portar el pressupost tan aviat és per tenir la maquinària propagandística preparada.


Els populars també han considerat excessives les despeses previstes per publicitat, comunicació i protocol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.