Les ordenances fiscals de Valldoreix per al 2007 pugen un 3'9% les taxes


  • Comparteix:

L'EMD pujarà un 3'9% la pressió fiscal a Valldoreix l'any vinent, corresponent a l'IPC català d'agost. L'equip de govern manté que aquest increment no afectarà els veïns, ja que la majoria de taxes que pugen per sobre de la inflació graven la construcció i les operacions urbanístiques. Des de l'oposició, CiU lamenta que la pressió fiscal pugi més que a Sant Cugat, mentre que el PP reclama més bonificacions per a les famílies nombroses.

La majoria de taxes i preus públics de l'EMD de Valldoreix s'encariran un 3'9% l'any vinent. L'increment es correspon a l'IPC català d'agost, el que aplica habitualment l'EMD per revisar la pressió fiscal.

Aquesta pujada mitjana té, però, algunes excepcions. Per sota del 3'9% d'increment se situaran els preus del servei de menjador a l'escola bressol i les tarifes del complex esportiu. La taxa d'ocupació de la via pública de les terrasses dels bars i d'algunes activitats comercials s'abaixarà sensiblement. Però també hi ha partides que pugen per sobre de l'IPC, com l'escola de música i alguns tallers de la Casa de Cultura.

El vocal d'Economia i Hisenda de l'EMD, Joan Gaya, assegura que la majoria de taxes que pugen per sobre de la inflació no afecten la població general perquè graven la construcció i les operacions urbanístiques.

Joan Gaya

Una de les diferències entre Sant Cugat i nosaltres és que la majoria de taxes que augmenten el 3'9% no afecten els veïns, sinó els constructors i els projectes urbanístics.


Des de l'oposició, CiU s'ha abstingut en la votació i ha recordat que la pujada de la pressió fiscal a Valldoreix és superior a la de Sant Cugat. El portaveu de la formació, Marc Monells, diu que el PSC sempre puja els impostos allà on governa.

Marc Monells

Està bé que a Sant Cugat sigui el 3'5%. CiU estem en contra de les pujades d'impostos que té tendència a fer el PSC.


El PP ha reclamat, una vegada més, que s'apliquin més bonificacions per a les famílies nombroses.

D'altra banda, la Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat incrementar en 174.000 euros el pressupost vigent, procedents de majors ingressos per plusvàlues urbanístiques. La majoria d'aquesta quantitat addicional es destinarà al manteniment de carrers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.