El preu de la vivenda nova a Sant Cugat es desaccelera i ja creix menys que a Catalunya


  • Comparteix:

El preu de la vivenda de nova construcció ha continuat augmentant, però el seu increment s'ha frenat en relació a anys anteriors. En l'últim any, els preus han crescut un 9,60% a la nostra ciutat, menys que a la resta de Catalunya, on la pujada ha estat del 13%. En els últims sis mesos, aquesta tendència a la baixa s'ha accentuat.

La vivenda de nova construcció continua incrementat el seu cost, però proporcionalment menys que en anys anteriors. A la nostra ciutat, els preus s'han encarit només un 2,10% els últims 6 mesos, una xifra que contrasta amb el 9,9% del mateix període de l'any 2005.

Aquestes dades es desprenen de l'estudi de la Societat de Taxació, que ha quantificat en un 9,6% l'encariment experimentat a Sant Cugat al llarg de tot l'any 2006. A la resta de Catalunya, l'augment ha estat sensiblement superior, i s'ha situat en el 13%. Per primera vegada des de l'any 2001, el preu de la vivenda de nova construcció puja més a Catalunya que a la nostra ciutat.

En comparació amb l'any anterior, s'ha produït una desacceleració del preu de vivenda nova a Sant Cugat. L'any 2005 va pujar un 13%, per un 9,6% l'any 2006.

Sant Cugat es manté com la segona ciutat catalana de més de 50.000 habitants més cara, amb un cost de 3.416 euros el metre quadrat, només per darrere de Barcelona.

Pel que fa a les ciutats més importants del nostre entorn, totes registren creixements superiors al de Sant Cugat. Terrassa ha experimentat un encariment del 19,9%, Sabadell d'un 19,8% i Rubí ha pujat un 17%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.