Recoder diu que la supressió de l'IAE és positiva pels que paguen aquest tribut però no pels ajuntaments


  • Comparteix:

Lluís Recoder

Lluís Recoder

L'alcalde veu amb bons ulls la supressió de l'Impost d'Activitats Econòmiques però es mostra contrari a que el govern de l'Estat transfereixi una quantitat fixa als municipis per compensar-los per la pèrdua d'aquest impost. Lluís Recoder creu que això faria disminuir la promoció econòmica que realitzen els municipis.

Segons l'alcalde s'obre ara un procés importantíssim de negociació entre els municipis i el Govern espanyol per concretar de quina manera es compensarà els municipis per la pèrdua de la recaptació de l'impost de l'IAE.

Cal recordar que el consell de ministres dóna llum verda avui a la Llei d'Hisendes Locals que preveu la supressió d'aquest impost el gener de l'any vinent.

Lluís Recoder creu que cal estudiar ara les vies i mecanismes per compensar aquesta pèrdua, que representa un 10 per cent dels ingressos municipals de Sant Cugat

Lluis Recoder

La supressió de l'IAE és important i un avenç per les petites i mitjanes empreses, pels comerciants i pels professionals liberals; però com a alcalde tinc la preocupació de com s'ens complementaran aquests ingressos


D'altra banda, Recoder considera que la supressió d'aquest impost disminuirà la promoció econòmica que fins ara feien els ajuntaments dels seus municipis per atraure la implantació d'empreses.

Lluis Recoder

La nostra previsió era incremnetar els ingressos de l'IAE perquè hem fet una política de promoció econòmica empresarial, per tant amb la supressió de l'impost sortirem perdent


Recordem que la llei del PP preveu suprimir l'Impost d'Activitats Econòmiques per les empreses que facturin menys d'un milió d'euros. En el consell de ministres d'avui s'ha acordat que el govern compensarà als municipis a través dels pressupostos generals de l'estat. La fòrmula serà cedir part dels diners que el govern espanyol ingressa amb l'impost de la renda, l'IVA i altres impostos especials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.