El ple reclama per unanimitat mesures urgents per millorar el servei de Renfe


  • Comparteix:

Tots els partits recorden que les deficiències del servei fa anys que s'arrosseguen i demanen al govern de l'Estat que faci aposta decidida per resoldre-ho

Tots els partits recorden que les deficiències del servei fa anys que s'arrosseguen i demanen al govern de l'Estat que faci aposta decidida per resoldre-ho

Unanimitat de tots els grups polítics per demanar millores urgents al servei de rodalies i regional de Renfe a Catalunya. El ple ha instat el govern espanyol a complir el pla de mesures aprovat a finals de l'any passat. També es demana que s'executin les inversions previstes en el conveni entre l'Estat i la Generalitat i que es creï una Oficina d'Atenció al Client.

La moció, presentada inicialment per ICV-EA, s'ha convertit en institucional ja que tots els grups han reconegut la necessitat de millorar un servei de transport públic que utilitzen 400.000 persones al dia.

Totes les formacions han denunciat els constants retards, avaries i aglomeracions de la xarxa de rodalies i han remarcat que això no afavoreix l'ús del transport públic ni una mobilitat sostenible. Els partits santcugatencs han lamentat que aquestes deficiències s'arrosseguin des de fa molts anys i que el govern de l'Estat no hagi complert part dels acords signats ni hagi fet una inversió decidida per millorar les mancances.

En aquest sentit, han recordat que el conveni signat entre l'Estat i la Generalitat el setembre passat preveia una inversió de més de 2.300 milions d'euros en els propers 6 anys, dels quals aquest any només se n'han pressupostat 37. Per això, el ple de l'Ajuntament ha demanat al govern espanyol que 'es posi les piles'. Escoltem Xavier Boix, portaveu d'ICV-EA.

Xavier Boix

No es tracta només que es posin les piles. Volem que es posin en "on" i el servei comenci a funcionar sense retards, ni averies, que s'arreglin les estacions i es desdoblin les línies pendents


La moció insta el govern de l'Estat a complir el Pla de Mesures Urgents aprovat a finals de l'any passat i a traspassar les competències del servei a la Generalitat, amb un fons de finançament extraordinari per fer front al dèficit d'inversions acumulat. També es reclama al govern espanyol que compleixi el conveni Estat-Generalitat, que s'incrementi el nombre de trens a les hores punta i que es faci un informe sobre la puntualitat del servei.

El text també insta l'executiu de Zapatero a condicionar les estacions, indemnitzar els usuaris afectats pels retards i crear una Oficina d'Atenció al Client. A més, els partits locals també donen suport a la creació d'una comissió d'usuaris que segueixi el compliment de pla de mesures de xoc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.