Sant Cugat lidera la captació d'empreses que marxen de Barcelona


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat de l'àrea metropolitana que capta més empreses que marxen de Barcelona. Segons dades de la consultora Jones Lang Lasalle, la tercera part de companyies que abandonen la capital per instal·lar-se a la seva perifèria tria la nostra ciutat. La manca de sòl i els preus dels lloguers a Barcelona obliguen grans empreses a buscar altres localitats per ubicar-hi les seus socials.

En el cas de Sant Cugat, les empreses valoren un 'entorn de qualitat econòmica' i el fet de tenir-hi espais diàfans i moderns, edificis complicats de trobar a la capital. Segons la consultora, la proximitat de centres universitaris i la futura instal·lació del centre Esade són altres motius per elegir la nostra ciutat.

Durant el proper curs, empreses com la tèxtil Joma's, Laboratoris Esteve i l'energètica Cargill s'instal·laran a Sant Cugat. Recentment, companyies com l'òptica Indo i la marca de motocicletes Harley-Davidson ja han traslladat les seves seus socials al nostre municipi.

A Sant Cugat, aquestes empreses paguen entre 12 i 14 euros per metre quadrat al mes. La xifra contrasta amb el 25 euros que s'arriben a pagar a les principals zones de Barcelona.

En declaracions a Ràdio Sant Cugat, la codirectora de la consultora Jones Lang Lasalle, Roser Rodríguez, explica els punts forts de Sant Cugat per atreure companyies.

Roser Rodríguez

Sant Cugat té un parc empresarial consolidat i bons transports. Per això, vénen empreses com Pfizer i Anuntis.


En els darrers mesos, diversos estudis han aportat més dades sobre l'activitat econòmica de les empreses de Sant Cugat.

A finals de maig, el diari 'Expansión' va publicar un altre estudi que concloïa que Sant Cugat era la millor ciutat de Catalunya per invertir en negocis. Les bones comunicacions, la presència de centres tecnològics i universitats, i el teixit empresarial situaven el municipi al primer lloc de la classificació. L'informe també alertava que la pressió fiscal és el principal punt negatiu de Sant Cugat.

Per sectors, les farmacèutiques i les companyies de serveis lideren l'activitat econòmica de negocis amb seu social a Sant Cugat. Així es recull en un informe de la Fundació Catalunya publicat a principis de mes, que situa aquests sectors com els principals entre les companyies amb més volum de facturació.

Rodríguez també analitza quins punts ha de millorar Sant Cugat per mantenir l'atractiu empresarial.

Roser Rodríguez

Excepte a Can Sant Joan, caldria millorar el transport per arribar als polígons. També hi ha una certa manca de serveis com restaurants.


L'arribada d'empreses de Barcelona a Sant Cugat no és sempre ben rebuda pels treballadors. Prop de 240 empleats de l'asseguradora Catalana Occident han mostrat recentment el rebuig a un trasllat a la nostra ciutat a partir de setembre.

En l'actualitat, a Sant Cugat hi ha 4.000 empreses que donen feina a prop de 43.000 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.