Sant Cugat i l'àrea metropolitana perden atractiu per als promotors immobiliaris


  • Comparteix:

Les ciutats de l'àrea metropolitana com Sant Cugat han perdut atractiu per a les promotores immobiliàries. L'Associació de Promotors de Catalunya aposta ara per invertir fora de la primera corona metropolitana i construir a comarques com Osona, el Bages i el Garraf. Els promotors busquen solars amb preus més baixos i que tinguin més marge de benefici en el preu final dels pisos.

Segons l'últim informe de Cambra de Contractistes d'Obra de Catalunya, els promotors immobiliaris veuen poc atractiu apostar per zones on el sòl urbà té un cost massa elevat que repercuteix en el preu final de la vivenda.

És per això que els promotors catalans han començat a fixar les seves obres fora de l'àrea metropolitana, on el cost del sòl arriba a ser el 70% del preu del pis. El cap de comunicació de l'Associació de Promotors de Catalunya, Xavier Trapés, explica per què aposten per comarques com Osona o el Bages.

Xavier Trapés

Això passa com a conseqüència de l'alça del preu del sòl.


A Sant Cugat, el preu per metre quadrat de la vivenda nova ha pujat poc més que la inflació, un 2,6% respecte el primer semestre de 2006, la qual cosa indica un alentiment en l'escalada de preus.

Al conjunt del Vallès Occidental, s'han construït prop de 200 habitatges menys que l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.