Sant Cugat, quarta ciutat amb l'IAE més car de la demarcació de Barcelona


  • Comparteix:

L'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) que es cobra a Sant Cugat és el quart més car de 18 poblacions de la demarcació de Barcelona, segons un estudi de la Cecot. La patronal demana la supressió d'aquest impost a causa de les diferències entre municipis i el baix percentatge que suposa per als ingressos municipals. L'Associació d'Empresaris de Sant Cugat se suma a les demandes d'eliminació de la taxa.

El document explica les diferències existents entre els municipis a l'hora de gravar les activitats econòmiques de les seves empreses. Segons la Cecot, això fa que aquest impost sigui 'incoherent i injust'. L'informe també posa de relleu que Terrassa i Viladecans són les ciutats més barata i més cara, respectivament.

El president de la Cecot, Antoni Abad, exposa les conclusions de l'estudi.

Antoni Abad

Cal suprimir l'impost. Els ajuntaments han de plantejar bonificacions atractives per a les empreses.


Rubí, Polinyà, Sant Cugat i Sant Andreu de la Barca són les que tenen l'impost més elevat. L'IAE que paguen les empreses ubicades als polígons industrials de Sant Cugat és un 30% superior a la mitjana de les poblacions de l'estudi.

El secretari general de l'Associació d'Empresaris de Sant Cugat, Eduard Torres, s'adhereix a la proposta de la patronal.

Eduard Torres

Aquest impost comparativament és molt més gravós a Sant Cugat. L'associació s'afegeix a la demanda de la Cecot.


Segons la patronal, aquest impost no suposa en la majoria de casos ni un 2% dels pressupostos municipals. Per això, demana que arbitrin deduccions per a les empreses que posin en marxa polítiques de contractació estable o d'inversió en el territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.