Les noves ordenancs suprimiran la taxa de sanejament


  • Comparteix:

La taxa de sanejament se suprimirà completament el 2003 per a les famílies, però es mantindrà pels comerços i indústries. L'equip de govern portarà demà a aprovació aquest punt al ple extraordinari d'ordenances municipals, en compliment d'una de les promeses del pacte de govern entre CiU i PP.

Recoder ha recordat que, en els últims anys, l'equip de govern ha rebaixat l'import d'aquesta taxa, des de les 10.000 fins les 2.500 pessetes. Continuant aquesta línia, l'Ajuntament ha decidit suprimir totalment la taxa per les famílies, tal com explica Lluís Recoder:

Lluis Recoder

Des de l'inici del mandat hem anat rebaixant l'import de la taxa, i el 2003 la suprimirem per les famílies


Recoder ha puntualitzat que aquest impost es podrà variar en el futur, un cop s'acabi el debat parlamentari de la futura llei sobre el tractament de residus. L'alcalde ha subratllat que aquesta taxa ha servit per traslladar als usuaris el cost real del tractament de les deixalles, i a conscienciar del greu problema ambiental d'aquest tema.

Per això, Recoder ha lamentat que s'hagi polititzat aquest tema, i els socialistes ho hagin utilitzat per criticar l'equip de govern:

Lluís Recoder

Aquí els socialistes sempre han criticat la taxa de sanejament, però l'apliquen als municipis on governen


D'altra banda, l'alcalde ha assegurat que es facilitarà el pagament dels interessos de demora a les famílies que NO van pagar aquesta taxa en els últims anys. Tot i així, Recoder ha assegurat que legalment, l'Ajuntament té l'obligació de cobrar aquest impost a tots els ciutadans, per evitar greuges comparatius amb la majoria de famílies que van complir amb el seu deure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.