Les noves ordenances suprimeixen la taxa de sanejament


  • Comparteix:

La pressió fiscal de Sant Cugat NO augmentarà l'any vinent, després que divendres s'aprovessin les noves ordenances municipals. La majoria de taxes creixeran al mateix nivell que l'IPC, un tres i mig per cent, excepte la taxa de sanejament que se suprimeix per les famílies. Pel que fa als impostos, l'IBI, l'IAE i els plusvàlues NO experimentaran cap canvi.

Segons l'equip de govern, les noves ordenances han seguit la política dels últims anys, encaminada a reduir progressivament els impostos i, de forma especial, la taxa de sanejament. Des d'ara, només pagaran la polèmica taxa els comerciants, segons la quantitat de residus que generin.

Una de les novetats de les ordenances municipals és l'ampliació dels descomptes per les famílies nombroses. L'alcalde Lluís Recoder, explica algunes d'aquestes mesures, que responen a la voluntat de donar suport a les famílies amb 3 o més fills:

Lluís Recoder

A totes les entitats que depenen de l'Organisme d'Educació, s'aplicarà un descompte del 50%


Per primer cop, les ordenances han introduït una taxa medi-ambiental que gravarà als operadors de telefonia mòbil per la instal·lació d'antenes. Segons el tinent d'alcalde d'Economia, Martí Garcia, l'objectiu d'aquesta taxa és fomentar que les companyies comparteixin els seus transmissors:

Martí Garcia

Cada operador haurà de pagar 12.000 euros any per antena


Pel que fa als impostos, el de Vehicles i el de Construccions creixeran, com l'IPC, un 3,5%, mentre la resta NO patiran cap augment.

Les ordenances han rebut el suport de l'equip de govern i els Partit dels Socialistes i l'abstenció d'IC-V i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.