Es dobla el temps per vendre un pis de segona mà a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'habitatge de segona mà a Sant Cugat triga el doble en vendre's respecte l'any passat. La mitjana a la nostra ciutat és d'uns sis mesos a causa de la gran quantitat d'oferta i la reducció de la demanda.

Segons les immobiliàries de la ciutat, el temps d'espera per vendre un habitatge de segona mà a Sant Cugat s'ha allargat en més del doble. Aproximadament la mitjana és de sis mesos des que es posa al mercat fins que s'aconsegueix vendre.

El director d'Expo Finques de Sant Cugat, David Cano, explica les causes de la situació actual del mercat santcugatenc.

David Cano

Hi ha una sobreoferta de pisos a Sant Cugat, molta oferta de pisos nous que provoca la baixada de preus. Això se suma una conjuntura econòmica desfavorable.


Els principals factors per escurçar o allargar el temps de venda són el preu i la zona de la ciutat. Les immobiliàries coincideixen a dir que els últims mesos els preus han baixat, tot i que aquest fet no ha aconseguit reduir el temps en el procés de venda.

Cano atribueix aquesta tendència a la fi d'un cicle dins el mercat.

David Cano

Portem un cicle des de l'any 97 que van començar a pujar els immobles. Calculem que encara tenim per un any i mig de baixada progressives.


Aquesta tendència es redueix en zones com Coll Favà, el Parc Central i l'Eixample Sud, ja que són els barris que presenten més demanda de pisos.

En el cas d'altres ciutats de la comarca, com Sabadell, la mitjana d'espera per vendre un pis varia entre els 10 i els 12 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.