La delegació santcugatenca que visita Donosti qualifica el viatge de 'molt profitós'


  • Comparteix:

Summament profitosa. Així han qualificat els comerciants i l'Ajuntament l'estada de dos dies a San Sebastian per conèixer de prop el procés de vianantització del centre dut a terme a Donosti. Compartir la idea que el que és bo per la ciutat acaba sent bo pel comerç ha estat una de les conclusions d'aquestes dues jornades de treball.

Han estat dos dies d'intens treball per conèixer sobre el paper, primer, i després sobre el terreny, com la ciutat de Donosti ha dut a terme la vianantització del centre i la creació d'un gran 'Centre Comercial a Cel Obert'.

S'han pogut conèixer els reptes que ha suposat la reordenació del trànsit i com els comerciants han fet un canvi de mentalitat per acceptar que al final del camí tot el comerç i la ciutat, en general, en surt beneficiat.

Segons la dinamitzadora de Sant Cugat Comerç, Rosa Simón, el viatge ha permès prendre bona nota tant per una part com per l'altra:

Rosa Simón

Molt positiu per les dues bandes. Pels comerciants, la necessitat de treballar associats en la millora de la ciutat. Per l'Ajuntament, que les reclamacions responen a una necessitat.


L'alcalde ha qualificat l'estada de molt productiva. Segons Lluís Recoder és bo veure com San Sebastian, que porta uns anys d'avantatge, ha trobat una via de diàleg directe entre ajuntament i comerciants:

Lluís Recoder

Cal fer un esforç de diàleg entre Ajuntament i comerciants perquè les dues parts comparteixen un objectiu comú: la millora de la ciutat, i per tant, també del comerç.


Del mateix parer s'ha mostrat la presidenta de Sant Cugat Comerç, Maria Eulàlia Egea, que convidava a aplicar a Sant Cugat el mateix consens:

Maria Eulalia Egea

Hem vist molt bona col·laboració entre l'Associació de comerciants i l'Ajuntament que ha donat el seus fruits. Treballarem en aquest sentit.


El regidor de Mobilitat ha explicat que s'estudiaran algunes iniciatives de San Sebastian com ara ponderar la zona blava segons la seva proximitat al centre, posar pilones que només permetin la descàrrega o l'accés al residents o potenciar els carrils-bici.

Finalment el regidor de Comerç, Jaume Tubau, creu que una de les conclusions és que el comerciant ha de tenir una visió global de ciutat i mirar de portes enfora:

Jaume Tubau

És hora que el comerciant es preocupi també de portes enfora del seu comerç i no només de portes endins.


La comitiva, recordem que va ser rebuda per l'alcalde de Donosti, Odón Elorza, i que s'han fet reunions de treball amb les àrees de Mobilitat i Comerç del consistori guipuscoà, l'associació de veïns de San Sebastian i la Federació Mercantil de Guipúscoa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.