Els túnels de Vallvidrera abaratiran el peatge als cotxes amb més passatgers


  • Comparteix:

Els túnels de Vallvidrera posaran en marxa una prova pilot perquè els peatges puguin detectar automàticament quantes persones viatgen als cotxes i aplicar descomptes quan més ocupants hi hagi. L'objectiu d'aquest sistema, promogut per la Generalitat, és incentivar una ocupació més gran de vehicles. La prova la desenvoluparà l'empresa concessionària dels túnels de Vallvidrera, Tabasa, juntament amb Seat i el Centre d'Innovació del Transport.

L'acord entre aquestes empreses obliga a realitzar per aquest 31 de desembre un informe on es reculli una diagnosi dels sistemes de detecció de l'ocupació. L'estudi també ha de contemplar la viabilitat del cost del projecte, l'eficàcia i les necessitats operatives que es derivin de la implantació de les diferents tecnologies disponibles. A més, les empres implicades hauran de fer una prova pilot que inclogui una simulació de l'ús del sistema de tarificació per ocupació i anàlisi dels resultats.

El conveni l'han signat aquest dimecres Albert Vilalta, director general de Tabasa, Juan Ramón Rodríguez, director de Logística de Seat i Francesc Robusté, director del Cenit.

Vilalta ha explicat que actualment l'ocupació dels cotxes que passen pels Túnels de Vallvidrera no arriba a 1'2 persones.

Albert Vilalta

L'objectiu és potenciar l'alta ocupació al vehicle privat perquè actualment no arriba a l'1'2 persones per cotxe.


Vilalta ha afegit que durant els propers quatre mesos estudiaran les diferents tecnologies, i que al llarg de 2008 es podria posar en marxa la prova pilot.

Albert Vilalta

Calculem que per veure quines tecnologies hi ha necessitarem 4 mesos i que al llarg de l'any que ve ho podríem posar en marxa.


Albert Vilalta ha manifestat que aquest acord permetrà a Tabasa 'seguir liderant' la innovació en els peatges. En aquest sentit, el director general de Tabasa ha volgut recordar que l'empresa va ser pionera en promocionar la tecnologia Teletac i Via T i que aquest és un nou repte tecnològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.