El lloguer forçós divideix els partits davant el Pacte Nacional per l'Habitatge


  • Comparteix:

Els partits polítics de Sant Cugat celebren que el Pacte Nacional per l'Habitatge incentivi el lloguer, però discrepen sobre els mecanismes per fer-ho. Les formacions que donen suport al govern defensen l'ampli consens social aconseguit, mentre que CiU i PP consideren massa 'radical' la proposta del lloguer forçós.

El pacte l'han signat una trentena d'agents vinculats al sector, entre promotors, sindicats i diverses entitats. Entre els objectius de l'acord hi figuren millorar l'accés a la vivenda i en unes condicions dignes, i prevenir l'exclusió social residencial.

El portaveu de PSC, Salvador Gausa, es felicita de la signatura d'un pacte on han participat diversos sectors de la societat. Per a Gausa, aquest fet 'dóna credibilitat' a l'acord.

Salvador Gausa

Al pacte hi figuren promotors, sindicats i partits, això li dóna credibilitat. Tots han sortit amb certa disconformitat, però això és un pacte.


CiU, de la seva banda, lamenta no poder-se afegir al pacte. La formació nacionalista considera massa 'radical' la proposta del lloguer forçós pels pisos buits. Escoltem el regidor de Comunicació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

CiU no s'afegeix a l'acord per un punt en concret. CiU sempre està disposada a pactar, però considerem que abans d'expropiar habitatges hi ha altres mesures.


Joan Calderón, regidor d'ICV-EUiA, recorda que l'anomenat 'lloguer forçós' és l'última opció d'un seguit de mesures i actuacions.

Joan Calderón

No s'expropia la propietat, sino el seu ús. A més, és la darrera mesura d'un procés. L'expropiació arriba després d'avisos i d'ajudes.


El portaveu municipal d'ERC, Raül Grangé, considera que cal perseguir més l'especulació immobiliària.

Raül Grangé

Bancs i caixes tenen productes de fons d'inversió immobiliaris. Crec més adequat penalitzar les plusvàlues que no pas penalitzar algú que té un pis buit.


Des del PP, el regidor Fernando Vázquez-Dodero creu que s'han de donar més facilitats al propietari en lloc de penalitzar-lo.

Fernando Vázquez-Dodero

Per posar més pisos al mercat, s'han de fer mesures que afavoreixin el propietari en situacions de desnonament.


CiU i PP han anunciat que portaran el Pacte Nacional per l'Habitatge, on es contempla el lloguer forçós, al Consell Consultiu. CiU, però, ha remarcat que si es retira aquest punt del projecte no tindrà cap problema a afegir-se al pacte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.