El 40% d'habitatge nou de l'àrea metropolitana es concentra a Sant Cugat


  • Comparteix:

Quatre de cada deu vivendes de nova construcció de l'àrea metropolitana de Barcelona es troben a Sant Cugat, segons un estudi sobre els últims 12 mesos de la consultora immobiliària Aguirre Newman. D'aquesta manera, la nostra ciutat continua encapçalant la llista de ciutats de la corona metropolitana amb més vivenda nova, igual que l'any passat.

L'informa analitza els municipis de la corona metropolitana, excepte Barcelona, i constata que durant el 2007 s'hi han localitzat unes 4.600 vivendes de nova construcció. D'aquestes, més de 1.800 es troben a Sant Cugat.

D'aquí es desprén que Sant Cugat és la ciutat amb més vivenda nova de l'àrea metropolitana, una posició que manté des del 2006. Al 2005 Badalona superava la nostra ciutat per 100 vivendes.

L'informe d'Aguirre Newman també determina que la vivenda lliure de nova construcció ha augmentat un 58% en els últims 12 mesos. Tot i les xifres, a Sant Cugat en un any s'ha produït un descens d'un 4%, contràriament als últims anys, quan sempre havia augmentat.

Pel que fa al preu mitjà de la vivenda com a unitat econòmica, s'ha incrementat un 4,6% a la corona metropolitana com a resultat del creixement d'un 13,6% del preu del metre quadrat. El preu mitjà per metre quadrat de la corona és de 4.730 euros. Sant Cugat es troba en setena posició, amb 4.500 euros el metre quadrat. El preu més elevat s'ha registrat a Sant Just i el més baix, a Sant Boi del Llobregat.

Les vivendes de dos i tres dormitoris conformen més del 80% de l'oferta inicial en els municipis de la corona metropolitana. A més, s'ha produït un descens de les distribucions de tres i quatre dormitoris respecte al 2006 i un augment de les d'un i dos dormitoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.