Sant Cugat no paga el doble d'impostos que Barcelona, segons l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'equip de govern nega que els santcugatencs paguin el doble d'impostos que els barcelonins, com va afirmar el govern de Jordi Hereu. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, qüestiona el mètode de càlcul emprat i critica que el consistori barceloní defensi la seva política fiscal carregant contra altres ajuntaments. Joly els acusa de 'falsejar' i 'manipular interessadament' aquesta informació.

L'equip de govern de Barcelona va assegurar la setmana passada, durant el debat dels pressupostos municipals, que els santcugatencs paguen quasi el doble d'impostos municipals que els barcelonins.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha negat aquesta afirmació i ha lamentat que Barcelona es dediqui a criticar altres ciutats per defensar la seva política fiscal.

Jordi Joly

Lamentem que Barcelona, per defensar la seva política fiscal, es dediqui a burxar una ciutat veïna. Comparar fiscalment Madrid, Barcelona i Sant Cugat està fora de lloc.


Joly assegura que el càlcul de l'Ajuntament de Barcelona és erroni, ja que no serveix per comparar realment la pressió fiscals dels habitants de dues poblacions com Sant Cugat i Barcelona.

Jordi Joly

S'han dedicat a agafar la totalitat dels ingressos de la ciutat i els han dividit pel nombre total d'habitants. És absolutament absurd.


Joly ha puntualitzat que prop d'una quarta part dels ingressos municipals venen directament del impostos de construccions i obres.

Segons les dades de l'Ajuntament barceloní, els santcugatencs han pagat en impostos municipals una mitjana de 804 euros, enfront els 478 euros dels barcelonins i els 527 euros dels madrilenys.

D'altra banda, l'equip de govern assegura que el tipus impositiu que s'aplicarà en l'IBI el 2008 serà més baix a Sant Cugat que a Barcelona. En aquest sentit, Joly ha explicat que a Sant Cugat aquest impost serà del 0,60 i a Barcelona del 0,75.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.