La Federació de Treballadors de Catalunya guanya les eleccions sindicals de Delphi


  • Comparteix:

La Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC) ha guanyat les eleccions sindicals de la planta de la multinacional Delphi de Sant Cugat. La FTC ha aconseguit nou delegats i ha superat els set de CCOO, els cinc d'UGT i els dos de la CGT. Tot i aquesta victòria, la configuració del nou comitè d'empresa dependrà dels possible pactes que s'estableixin entre les diferents formacions.

La participació a les eleccions de la setmana passada ha estat de 955 treballadors sobre un total de 1021. La FTC ha aconseguit un terç dels vots, amb 323, per davant dels 274 de CCOO i els 209 de la UGT. Molt per sota ha quedat la CGT amb 88 vots i poc més del 9%.

El secretari general de CCOO a Delphi, Jordi Arnaiz, ha valorat positivament els resultats, ja que els permet mantenir el segon lloc, tot i perdre un delegat per quatre vots.

Arnaiz ha explicat que ja han començat les negociacions amb la UGT per mantenir la majoria actual.

Jordi Arnaiz

La nostra aposta es seguir fent equip amb UGT per fer la majoria.


Segons CCOO, els principals reptes que ha d'afrontar el comitè d'empresa que es formi és la negociació del conveni col·lectiu aquest gener i el manteniment del poder adquisitiu de la plantilla, entre d'altres.

Dels 955 vots emesos, 41 han estat en blanc i 20 s'han considerat nuls.

Aquestes eleccions han suposat pocs canvis respecte les eleccions de 2003. L'únic canvi ha estat la pèrdua d'un delegat de CCOO que ha passat a la FGT.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.