L'aigua, el gas i els transports, el que més puja el 2008


  • Comparteix:

Les tarifes dels serveis essencials com la llum, el telèfon o el transport públic pugen amb el nou any. L'increment més gran es podrà veure en la factura de l'aigua que serà un 7,20% més alta i en la del gas que creixerà un 4,73%.

L'any nou també porta pujada de preus dels serveis bàsics. El que augmenta de manera més moderada és la llum amb un 3,3% que contrasta amb el 7,20% d'increment que patirà la tarifa de l'aigua a Catalunya. Pel que fa el gas natural pujarà fins al 4,73% com a conseqüència de l'encariment de la matèria primera.

Una altra factura que també pujarà serà la del telèfon. En aquest cas els usuaris que tinguin el servei de Telefónica veuran com el preu de les trucades a fixes creixeran entre el 2 i el 2,7% de la mateixa manera que també veuran incrementada en un 2% la quota d'abonament que passa a ser de quasi 14 euros. Uns augments que no afectaran però, aquells qui tinguin contractada la tarifa plana de veu i Internet o amb el servei de televisió inclòs.

Per als santcugatencs aquestes pujades són desmesurades.

Santcugatencs

Afecta tant als joves com als grans./Cal una bona vaga i que se n'adonin que no pot pujar tant./Tot puja menys el meu sou.


Pel que fa al transport, aquells qui facin servir el vehicle privat es veuran afectats per un increment en els peatges. El el cas dels que depenen de la Generalitat el preu augmentarà un 4,16% mentre que les autopistes concessionàries de l'Estat ho faran en un 2,53%. En concret, el peatge dels Túnels de Vallvidrera costarà prop de 3 euros les hores i dies vall i 3,36 euros a les hores punta. El peatge de Les fonts pujarà 5 cèntims més de dilluns a divendres i 9 els dissabtes i festius.

D'altra banda, els qui es desplacin amb transport públic també hauran de gastar més en cada viatge. Concretament, la targeta intregada de 10 viatges pujarà a 7,20 euros, el que suposa un increment de més del 4%. Amb tot, el tiquet que puja més és el senzill de dues zones dels Ferrocarrils, que s'utilitza per anar de Sant Cugat a Barcelona que costarà 1,95 euros. La resta de bitllets integrats també creix entorn el 4% , el mateix que pujaran els bitllets de Rodalies i Regionals de Renfe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.