El sincrotró que s'instal·larà entre Sant Cugat i Cerdanyola atraurà inversions empresarials


  • Comparteix:

L'exministra Birulés i l'alcalde Recoder van assisitir a la xerrada sobre el sincrotró que es va fer a Catalana Occident

L'exministra Birulés i l'alcalde Recoder van assisitir a la xerrada sobre el sincrotró que es va fer a Catalana Occident

El sincrotró que s'instal·larà entre Sant Cugat i Cerdanyola serà un pol d'atracció d'inversions tecnològiques i promourà la instal·lació, en aquesta zona, d'empreses d'alta tecnologia. Així s'ha posat de manifest a l'última conferència de l'aula d'extensió universitària que ha comptat amb la presència de l'exministra de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés i l'ex conseller d'Indústria Antoni Subirà.

El sincrotró, el primer accelerador de partícules del sud d'Europa, significarà un punt d'inflexió en l'activitat econòmica de la comarca. Segons ha explicat Ramon Pasqual, catedràtic de física i impulsor de la construcció d'aquesta tecnologia, el sincrotró atraurà empreses tecnològiques que revertiran en l'activitat econòmica d'aquesta zona:

Ramon Pasqual

Comportarà un pol d'atracció al seu voltant de noves empreses tecnològiques


Es calcula que la instal·lació del sincrotró, vistes les experiències viscudes al centre i el nord d'Europa, pot contribuir a la creació de 30 mil nous llocs de treball. Segons Rafael Foguet, conseller delegat de Ferrer Internacional, l'activitat econòmica a la comarca experimentarà un abans i després de la seva instal·lació.

Rafael Foguet

Els sincrotrons que s'han instal·lat al centre i al nord d'Europa són molt bons exemples perquè han atret laboratoris i empreses tecnològiques


El sincrotró, que té un cost aproximat de 130 milions d'euros que paguen a parts iguals Generalitat i govern central, servirà, entre d'altres usos, per investigar en nous medicaments, fibres, materials i malalties. S'espera que aquesta tecnologia entri en funcionament el 2008.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.