El CIT comença a caminar per potenciar l'eix econòmic de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola


  • Comparteix:

El Catalonia Innovation Triangle (CIT) ja és una realitat: els alcaldes de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola han signat aquest dimecres la constitució d'aquest consorci nascut per potenciar el creixement econòmic de les tres poblacions. Sant Cugat assumeix la presidència de l'organisme, que canviarà cada any de municipi.

El CIT es marca com a objectius impulsar el creixement econòmic de la zona, promocionar aquest territori a l'exterior i afavorir la cooperació entre els tres municipis.

Per aconseguir-los, el consorci impulsarà quatre programes: un de desenvolupament de serveis avançats, un d'infraestructures de telecomunicacions, un de gestió de parcs empresarials i un de serveis de mobilitat.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, remarca la necessitat que tenien els tres municipis de treballar conjuntament en aquests àmbits.

Lluís Recoder

Aquest territori havia de posar-se a treballar conjuntament per ser més competitiu.


El triangle inclou 200.000 habitants, més de 10.000 empreses, 80.000 estudiants i gairebé 100.000 treballadors. L'eix també vol facilitar la cooperació entre la Universitat Autònoma, el futur sincrotó, el campus d'Esade i els parcs empresarials de la zona.

L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, destaca que aquesta aliança beneficia tot Catalunya.

Antoni Morral

Avui la regió metropolitana ha de ser una xarxa de polaritats complementàries per a Catalunya.


L'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, subratlla que els municipis ja no competiran entre ells, sinó que aposten per la cooperació.

Carme Garcia

Són tres ciutats de tres colors polítics diferents que comencen a cooperar.


La presentació del CIT ha tingut lloc al Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola. A l'acte, també hi han assistit el president de l'empresa FICOSA, Josep Maria Pujol; el secretari general d'Indústria i Empresa, Antoni So, i el secretari general d'Economia, Andreu Amoriles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.