Sant Cugat promociona la candidatura per ser seu de l'IET a Brussel·les


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, ha viatjat aquesta setmana a Brusel·les per promoure la candidatura de Sant Cugat com a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). La delegació santcugatenca ha exposat els valors afegits de la seva proposta a l'espera que el govern espanyol oficialitzi el suport a la candidatura catalana. Aquest dijous, la patronal CECOT s'ha sumat a la llista d'organitzacions i institucions que es mostren a favor de la ciutat com seu estatal de l'IET.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dijous que segueixen treballant per aconseguir la seu de l'IET per a Sant Cugat i que estan establint contactes per aconseguir el màxim suport. En aquest sentit, Recoder ha remarcat que la proximitat de les eleccions i la candidatura de Segòvia no afavoreixen l'opció santcugatenca. Tot i així, es mostra a l'expectativa del compromís de l'Estat espanyol.

Lluís Recoder

Serà una decisió política però hem de moure totes les peces perquè el resultat sigui el que ens convé.


L'alcalde s'ha mostrat confiat de les possibilitats de Sant Cugat, després d'un any promocionant la candidatura. Una de les accions més recents ha estat l'entrada de l'Ajuntament en una fundació privada per potenciar l'aposta santcugatenca, que està integrada per BioRegió de Catalunya, l'Associació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i ESADE.

A la llista d'entitats que donen suport a la iniciativa s'ha incorporat la CECOT, que aquest dijous ha expressat la seva conformitat amb el projecte. Antoni Abad n'és el president.

Antoni Abad

El suport entusiasta de l'IET està en les bases de la CECOT que aposta per la innovació.


El govern espanyol haurà de decidir quina ciutat presenta com a candidata a seu de l'IET, ja que cada estat només pot presentar-hi una ciutat.

L'IET és una proposta de la Comissió Europea per crear una institució europea per a la investigació i la innovació en camps específics d'intervenció.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.