L'Associació de Municipis reclama millorar el finançament d'ajuntaments com el de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Associació Catalana de Municipis, integrada bàsicament per ajuntaments de CIU, entre ells el de Sant Cugat, demana un millor finançament pels municipis petits de menys de 75.000 habitants. Aquesta petició es formula arran de la Llei d'Hisendes Locals del PP, que preveu la supressió del 90% de l'IAE que fins ara finançava bona part de les arques municipals.

El Consell Nacional de l'Associació Catalana de Municipis, en el qual està integrat Sant Cugat, ha mostrat la seva preocupació pel finançament de les hisendes locals després de les recents reformes legislatives del govern central. Segons ha explicat el tinent d'alcalde de la Presidència, Joan Recasens, el govern de Madrid encara no ha concretat com es compensarà els municipis de menys de 75.000 habitants:

Joan Recasens

Una de les preocupacions que tenim a Catalunya són els petits municipis que es poden trobar amb greus problemes de finançament


S'ha acordat demanar a la Generalitat que el Fons de Cooperació Local exclogui els municipis amb més de 75.000 habitants amb l'objectiu de redistribuir les ajudes entre els municipis més petits.

Joan Recasens

Des de Sant Cugat hem de mostrar la preocupació de no saber com quedaran les finances municipals


Es preveu que la nova Llei d'Hisendes locals que promou el PP entri en funcionament l'ú de gener de l'any vinent, el que suposarà la desaparició de l'IAE per a les empreses que facturen més d'un milió d'euros. En el cas de Sant Cugat això es tradueix en un 10% del seu pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.