Budapest, el rival hongarès de Sant Cugat per acollir l'IET


Temes relacionats

Breslau, un altre competidor per aconseguir la seu de l'IET (29/abr/08)


  • Comparteix:

Budapest és una de les ciutats candidates a competir, juntament amb Sant Cugat, per albergar la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). La capital d'Hongria és el principal centre industrial, comercial i de transport del país. La ciutat té més d'un milió i mig d'habitants, produeix el 40% del PIB anual hongarès i ha registrat un fort creixement econòmic en l'última dècada.

Les inversions privades a Budapest també s'estan intensificant. Els grans edificis d'oficines estan prenent força al centre de la ciutat i estan consolidant l'arribada de multinacionals i gegants financers com AIG i ING. Altres companyies internacionals estan expandint els seus punts operatius cap a Budapest.

Budapest és el motor econòmic del país, i és a més, el centre de recerca i desenvolupament (R+I) de moltes multinacionals com Nokia i SAP Global.

La Universitat Tècnica de Budapest és la més important de la capital hongaresa amb més de tres segles d'història. Hi destaquen també les facultats de Medicina i l'acadèmia de Belles Arts.

Budapest persegueix la nominació de la seu de l'IET davant les candidatures de la ciutat polonesa de Wroclaw, la conjunta de Viena-Bratislava i la de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.