Viena-Bratislava, l'única candidatura conjunta que competeix per la seu de l'IET


Temes relacionats

Breslau, un altre competidor per aconseguir la seu de l'IET (29/abr/08)

Budapest, el rival hongarès de Sant Cugat per acollir l'IET (28/abr/08)


  • Comparteix:

Viena-Bratislava és, fins al moment, l'única candidatura que presenten conjuntament dues ciutats per acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET), a la qual també opta Sant Cugat. Les dues ciutats, separades per 60 quilòmetres, són seu de diverses empreses multinacionals i produeixen més del 45% del PIB d'Àustria i del 25% del PIB d'Eslovàquia respectivament.

Bratislava és la capital i la ciutat més gran d'Eslovàquia. Té aproximadament mig milió d'habitants i està situada a la vora del Danubi, prop de les fronteres amb Àustria i Hongria. Forma part de la zona més rica d'Eslovàquia, tot i que té el segon centre de població més petit de les vuit regions que conformen el país.

En els darrers anys, moltes companyies han construït seus a la ciutat, com IBM, Dell, Lenovo, AT&T, SAP i Accenture. La proximitat amb l'Europa Occidental, la mà d'obra qualificada i l'alta densitat d'universitats i centres d'investigació porten les empreses multinacionals a instal·lar-se a la zona.

Viena, capital d'Àustria, compta amb més d'un milió i mig d'habitants i produeix gairebé la meitat del PIB del país. Ha augmentat el seu tamany gràcies al seu lloc estratègic comercial, que l'ha convertit en la porta a Europa de l'Est.

Al voltant del 75% del volum total de negoci de les tecnologies de la informació i la comunicació d'Àustria es genera a Viena. D'aquesta manera, després de Londres i Munic, Viena és la tercera seu de les tecnologies de la informació i la comunicació més gran d'Europa.

A més, en els últims anys, Viena s'ha convertit en la capital de les tecnologies de la informació i la comunicació del centre d'Europa i d'Europa de l'Est. Moltes multinacionals i empreses austríaques han escollit Viena com a seu central per les seves activitats comercials per les seves qualitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.