Pugen de preu el transport públic, les zones blaves, i el rebut del llum i el telèfon


  • Comparteix:

Viatjar en els Ferrocarrils de la Generalitat és més car des de l'1 de gener

Viatjar en els Ferrocarrils de la Generalitat és més car des de l'1 de gener

El primer dia de l'any han entrat en vigor els nous preus del transport públic i de la resta de serveis. Encara que les autopistes s'apujaran, per primer cop s'aplicarà la supressió dels peatges de Mollet i de Rubí-Les Fonts pels usuaris habituals.

Les autopistes de l'Estat s'apujaran un 3 per cent, mentre les de la Generalitat ho faran lleugerament per sota, un 2,9 per cent. Això suposa, per exemple, que els Túnels de Vallvidrera costen, des d'ara, 2,75 euros en hora punta, i dos euros amb 44 en hora vall. Pel que fa al tram Sant Cugat-Terrassa de l'autopista C-16, s'apuja 3 cèntims en dies feiners, i 5 cèntims els caps de setmana i festius.

Les zones blaves també experimenten canvis, però només per estacionaments que superin l'hora. Aparcar un quart d'hora seguirà costant 20 cèntims, i 35 si s'aparca durant mitja hora. Per estades superiors a una hora hi ha una pujada de 5 cèntims. Pel que fa a la taxa d'anul·lació, hi ha un augment de10 cèntims fins, els 3 euros amb 25.

Però aquests no són els únics preus que s'han incrementat amb l'arribada del nou any. Els transports públics s'apugen, de mitjana, un 3,6 per cent. Una targeta de 10 viatges de la zona 1 costa, des d'ara, 5 euros amb 80, mentre la de dos zones queda en 11,70 euros. Pel que fa al bitllet senzill d'una zona, que fins ara costava un euro, s'apuja 5 cèntims, i el de dues zones queda en 1,55 euros.

D'altra banda, el rebut de la llum augmentarà, de mitjana, un 1,69 per cent. La quota d'abonament mensual de Telefònica també creixerà un 8 per cent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.