L'Ajuntament aposta ara perquè Sant Cugat aculli un centre gestor de l'IET


Temes relacionats

La seu del futur IET se'n va a Budapest (18/jun/08)


  • Comparteix:

Jordi Joly i diversos representants de la candidatura

Jordi Joly i diversos representants de la candidatura

L'Ajuntament lamenta que Sant Cugat no hagi estat escollida com a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET), tot i que confia que podrà formar part igualment del projecte. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha explicat que la Comissió Europea continua donant un suport formal a les quatre ciutats no escollides, un suport que l'Ajuntament espera que es tradueixi en l'elecció de Sant Cugat com a centre gestor de l'IET.

La candidatura escollida, Budapest, acollirà la seu administrativa de l'IET, però segons Jordi Joly la seu administrativa és només una part de l'organisme, i per tant Sant Cugat pot continuar mantenint l'esperança de participar-hi. Una de les opcions, segons Joly, és que la nostra ciutat s'encarregués de la gestió de l'IET.

Jordi Joly

Volem seguir aportant els valors afegits de la candidatura de Sant Cugat. Volem ser el centre de la gestió de l'IET.


El tinent d'alcalde d'Economia ha lamentat que s'hagin fet servir criteris polítics per a l'elecció, en el sentit que s'hagi concedit la seu de l'IET a un país de l'est d'Europa pel sol fet de ser un país de l'est d'Europa. Joly ha anat més enllà i ha qüestionat que aquests estats siguin els més adequats per acollir institucions com l'IET.

Jordi Joly

Creiem que als països de l'Est a dia d'avui no els hi tocava aquest rol. A l'Est el que els hi toca és inversió en infraestructures.


L'actual aposta de la candidatura de Sant Cugat és, tal com ha explicat Joly, que l'Estat espanyol continuï negociant amb la mateixa tenacitat que fins ara amb la Comissió Europea perquè li siguin concedits organismes complementaris de l'IET.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.