La Cecot i la Pimec consideren la publicació de les balances fiscals un exercici de 'transparència'


  • Comparteix:

Les patronals Cecot i la Pimec coincideixen a destacar la importància que el govern espanyol hagi fet públiques les balances fiscals. Segons la patronal vallesana, l'anunci de les balances ha de servir per garantir que tota la ciutadania pugui accedir al mateix nivell de benestar sense dependre del seu lloc de residència. Segons el govern espanyol, el dèficit de Catalunya el 2005 oscil·lava entre el 6% i el 9% del PIB.

La Cecot considera que l'informe del govern espanyol no aporta informació nova, però sí que destaca que el govern espanyol hagi publicat les dades. La patronal demana ara que es prenguin les mesures adients per reduir el dèficit fiscal que arrossega Catalunya.

De la mateixa manera, la Pimec es felicita pel fet que l'Estat hagi publicat les balances, però denuncia que aquesta demanda hagi arribat tard i que es limiti a l'exercici del 2005.

Segons les dades del govern espanyol, el dèficit de Catalunya el 2005 es trobava entre el 6% i el 9%. En canvi, segons els càlculs del grup d'experts de la Generalitat, aquell any el dèficit va arribar al 9,8% del PIB, és a dir, gairebé 17.000 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.