Els concessionaris locals perden gairebé la meitat de les vendes de cotxes per la crisi


  • Comparteix:

Les vendes de cotxes han caigut entre un 30 i un 50% aquest any a Sant Cugat. Els concessionaris locals admeten que les automatriculacions encara accentuarien la baixada de vendres entre 5 i 6 punts percentuals més. Algunes empreses reconeixen que han notat també un descens en els tallers i serveis postvenda, però descarten fer retallades de personal.

Els concessionaris locals estan notant els efectes de la crisi econòmica i admeten que han de fer un esforç per atraure al client. Alguns expliquen que opten per sortir del local i anar a buscar la clientela, dirigir-se a les empreses que han de renovar flotes i intenten potenciar el renting.

És el cas d'Opel Autocugat, tal com explica el seu gerent, Josep Maria Negre.

Josep Maria Negre

La gent no ve a la concessió hem d'anar a buscar el client a casa, el renting i els organismes que tenen flotes.



El concessionaris locals, però, no preveuen reduccions de plantilla ja que no poden prescindir de comercials ni de mecànics perquè han de tenir prou personal per atendre la clientela. Les marques Premium o de gamma alta, com són Audi, BMW i Mercedes, són les que millor estan aguantant el cop. Mentre que les marques generalistes són les que estan patint més els efectes de la situació econòmica, agreujada per la pujada del preu del petroli.

En aquest sentit, alguns concessionaris asseguren que el fet que la gent no compri cotxes fa que el client entri més al taller, on el volum de feina és el mateix que l'any passat. Per contra, altres tallers han notat la baixada de visites, ja que el client procura estalviar-se també les visites al mecànic. Escoltem Josep Maria Negre.

Josep Maria Negre

Estem notant que no compren i no entren al taller. Trobarem molts cotxes avariats a la carretera.




El gerent d'Opel Autocugat assegura que no és el seu cas però que coneix concessions que durant l'agost no han venut cap cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.