El professor José Barea explica a Sant Cugat que l'assignatura econòmica pendent del PP és la inflació


Temes relacionats

Més de 200 persones participen a la segona Jornada Sobre Gestió a l'Administració Pública (23/gen/03)


  • Comparteix:

L'excap de l'Oficina Pressupostària de la Presidència del Govern Estatal, José Barea, en la roda de premsa que ha fet a Sant Cugat

L'excap de l'Oficina Pressupostària de la Presidència del Govern Estatal, José Barea, en la roda de premsa que ha fet a Sant Cugat

El professor José Barea, excap de l'Oficina pressupostària de la Presidència del Govern Estatal, ha dit a Sant Cugat que l'assignatura pendent de les polítiques econòmiques del govern del PP és la inflació. El professor ha explicat que la seva proposta per controlar la inflació és retallar la despesa pública i fer que els ciutadans paguin part dels serveis que reben en funció de la seva renda.

Convidat per les Segones Jornades d'Administració Pública, el professor José Barea ha renyat la política econòmica del Partit Popular en matèria d'inflació ja creu que continua sent l'assignatura pendent. Des del seu punt de vista, no és sostenible que l'Estat assumeixi la totalitat de la demanda dels serveis públics i proposa que els ciutadans paguin part d'aquests serveis en funció de la seva renda. L'ex cap de l'Oficina Pressupostària ha explicat a Sant Cugat la seva recepta per controlar la inflació:

José Barea

Tot gratis per tothom no pot ser i per tant els serveis assistencials gratuïts s'han de donar a les persones que tenen rendes baixes


El professor creu que el que ha de fer el govern espanyol és deixar que el sector privat continuï sent el motor de l'economia i retalli la despesa social. Barea assegura que de continuar amb les polítiques actuals, el 2015 es produirà una fallida del sistema de pensions a causa de l'augment de l'esperança de vida de la població, i per tant, de la demanda de serveis assistencials.

D'altra banda, Barea creu que les previsions de creixement del govern de José Maria Aznar per aquest any són massa optimistes. Posa en dubte que puguem créixer al 3%. Creu que la recuperació econòmica no començarà fins l'últim trimestre del 2003:

José Barea

En aquests moments jo diria que el 2003 serà un altre any dolent


José Barea ha proposat la creació d'una oficina independent d'Avaluació del Pressupost que vetlli pel compliment de les partides assignades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.