Antoni Castells: 'Sant Cugat és l'expressió del dinamisme del país'


Temes relacionats

El santcugatenc Juan Echevarría, Premi del Metall 2008 per la seva trajectòria professional (10/oct/08)


  • Comparteix:

'Sant Cugat té un gran dinamisme econòmic i està creixent en la línia adequada amb empreses avançades tecnològicament'. D'aquesta manera ha definit el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, la nostra ciutat durant la Gala del Metall organitzada per la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) aquest dijous a la nit al Teatre-Auditori. Castells ha basat el seu discurs en la confiança com a element clau per superar la situació econòmica actual.

Antoni Castells considera que Catalunya té una base industrial molt sòlida que li permet afrontar la crisi econòmica amb garanties. Segons Castells, gran part d'aquesta base industrial rau en la indústria del metall, que representa un 34% de la facturació industrial catalana. A més, el conseller ha explicat que dóna feina a 250.000 treballadors a Catalunya.

Castells ha argumentat que la recepta per superar la situació actual és la millora de la competitivitat i de la productivitat, ja que 'és la primera crisi de la zona euro i no es pot devaluar la moneda, com passava anteriorment'. Per aconseguir-ho cal, segons Castells, incrementar la liquiditat del sistema financer perquè concedeixi crèdits i, sobretot, recuperar la confiança.

El conseller creu que Sant Cugat és un exemple del creixement que ha de seguir Catalunya.

Antoni Castells

Sant Cugat és un municipi amb una expansió enorme i amb un gran dinamisme econòmic.




L'eclosió dels centres de recerca, diu el conseller, són un exemple que Catalunya és un pol d'atracció pel sector de les tecnologies del coneixement. En aquest sentit, Castells s'ha mostrat molt interessat pel projecte de Sant Cugat de ser una seu júnior de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET).

Antoni Castells

Jo confio en el projecte de la xarxa europea de l'institut on Sant Cugat ha de ser clau.




El conseller s'ha mostrat convençut que Catalunya sortirà reforçada de la crisi i ha demanat als empresaris confiança per 'estar a l'alçada del país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.