El preu del lloguer de segona mà cau a Sant Cugat per primer cop en l'últim any i mig


  • Comparteix:

El preu mitjà del metre quadrat dels pisos usats de lloguer a Sant Cugat ha caigut en els últims tres mesos un 8,5%, segons dades del portal Idealista.com a les quals ha tingut accés Cugat.cat. Les xifres demostren una 'insípida tendència a la baixa' dels lloguers per primer cop en l'últim any i mig. A més, a l'abril el portal tenia registrades a Sant Cugat 121 vivendes de lloguer de segona mà, mentre que ara n'hi ha 26 més.

Els elevats preus de compra que ha assolit el mercat immobiliari espanyol han provocat un interès molt fort al lloguer en els últims temps. Aquests interessos units a la baixa disponibilitat de pisos de lloguer han incrementat els preus d'aquest tipus de renda al llarg del 2007 i fins a principis del 2008.

El cicle, però, ha canviat, segons ha explicat el portaveu del portal a Catalunya, Eduard Andreu. El mercat de compra-venda ha caigut, diu Andreu, fet que ha provocat que el parc d'habitatges que ofertaven els propietaris per vendre no tingui sortida. Molts propietaris davant la necessitat d'ingressos posen els pisos a lloguer.

Un exemple seria el registre de vivendes de lloguer de segona mà del portal Immobiliari. Mentre que a l'abril hi havia 121 habitatges registrats al portal per llogar a Sant Cugat, ara n'hi ha 147.

Eduard Andreu explica que aquest escenari suposa un canvi en l'oferta de lloguer que pot provocar aquesta tendència a la moderació en els preus.

Eduard Andreu

A Sant Cugat hi ha un increment del producte disponible en lloguer. La tendència també es produeix a la resta de l'Estat espanyol.



El portal immobiliari Idealista.com xifra en 10,8 euros el preu del metre quadrat de lloguer de la vivenda usada a la nostra ciutat a l'actualitat. Tres mesos abans, al juny, aquesta dada se situava sobre els 11,8 euros el metre quadrat. Això suposa una devallada aproximada d'un 8,5%.

A Barcelona, segons el portal immobiliari, els preus en el primer semestre de l'any s'han estancat pel que fa el lloguer de segona mà i no han tingut cap variació, mantenint-se en una mitjana de 14,2 euros el metre quadrat.

Aquesta baixada de preus de lloguer juntament amb l'evolució dels preus de consum, l'IPC i les correccions en els sous dels consumidors accentuen aquesta 'tendència incipient a la baixa', que podria continuar en un futur, tal com explica Andreu.

Eduard Andreu

A partir de juny hem mesurat una devallada progressiva. Pot continuar en un futur.



Andreu ha explicat que l'Estat espanyol tradicionalment havia estat governat per les operacions de compra-venda. El percentatge de lloguer acostumava a ser del 9%, mentre que ara ja se situa sobre el 13-14%. Països com Alemanya i Àustria tenen uns percentatges propers al 50%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.