Elisenda Paluzie: 'El concert econòmic seria una bona solució per millorar el finançament català'


  • Comparteix:

L'economista Elisenda Paluzie ha fet una radiografia de l'actual negociació del finançament de Catalunya a través de la xerrada 'Cinc cèntims sobre el finançament' aquest dimarts al Terra Dolça. Per a Paluzie el nou Estatut no ha permés millorar el sistema de finançament ja que el dèficit fiscal del país és molt elevat.

La principal necessitat per a Catalunya, segons Paluzie, és el concert econòmic. Per a l'economista cal pressionar l'Estat per el concert davant d'unes comunitats que s'han habituat a viure amb 'sobrefinançament'.

Paluzie ha destacat que el més important és tenir el poder de la negociació per aconseguir un bon finançament. L'economista ha explicat quin seria un bon sistema de finançament.

Elisenda Paluzie

Caldria reformar el sistema, recaptar els impostos a Catalunya i es pagués una quota a l'Estat com fan els bascos i navarresos.


Elisenda Paluzie és directora d'Anàlisi Econòmica i Polítiques Socials a la Universitat de Barcelona (UB) i professora titular de Teoria Econòmica també a la UB des de 2001.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.